Sivujen muokkaaminen vaatii nykyään kirjautumisen. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellaiset.

MOOC

Primayk
Versio hetkellä 7. elokuuta 2013 kello 14.19 – tehnyt Ville Tilvis (keskustelu | muokkaukset)

Loikkaa: valikkoon, hakuun

MOOC eli Massively Open Online Course on Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksen verkkokurssi, joka on avoinna myös lukiolaisille. Sen kautta voi suorittaa yliopistotason ohjelmointia etänä. Tähän kannattaa tarttua!

Seuraava MOOC alkaa tammikuussa 2014.

Katso lisää:

MOOC

Tarkemmin

Tässä tavaraa suoraan yliopiston sivuilta kopioituna:


Helsingin yliopisto järjestää kokonaan etäopiskeluna suoritettavan kaikille avoimen verkkokurssin tietokoneohjelmoinnista (MOOC). Kurssi on tehtäväperustainen siten, että oppimateriaali "opettaa itse itsensä" tehtävistä saatavan automaattisen palautteen kautta. Kurssi vastaa sisällöltään, toiminnaltaan ja vaatimuksiltaan täsmällisesti Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksen kursseja Ohjelmoinnin perusteet (5 op) ja Ohjelmoinnin jatkokurssi (4 op). MOOC-kurssin suorittamalla opiskelija saa HY:n opintorekisterimerkinnät näistä kursseista,

mikäli kurssin suorittajan koulu on solminut tietojenkäsittelytieteen laitoksen kanssa yhteistyösopimuksen ja opettaja valvoo kurssin päätteeksi kokeen ja postittaa opiskelijan vastaukset tarkastettaviksi tietojenkäsittelytieteen laitokselle. Osittaiset suoritukset kirjataan myös tällöin opintorekisteriin. Lukio saa halutessaan hyväksyä MOOC-kurssin omana opintosuorituksenaan; siten MOOC mahdollistaa ohjelmointikurssien tarjoamisen lukioissa, joissa niitä ei kysynnän tai resurssien puutteen takia voida muuten järjestää.

MOOC-kurssin suorittaminen koostuu itsenäisestä tehtävien tekemisestä. Kaikki materiaali on saatavilla kurssin sivuilta, ja tehtävät palautetaan verkossa palautusjärjestelmään. Tehtävistä saa välittömän oikein/väärin palautteen automaattiselta tarkastusjärjestelmältämme. Tehtäviä voi tehdä joustavasti: jokainen tehtäväkokoelma on tarjolla kolmen viikon ajan. Tehtävien tekemiseen riittää tavallinen Linux/Windows/Mac-tietokone ja verkkoyhteys. Kurssin yhteydessä opetetaan ohjelmointityökalujen asentaminen ja käyttäminen.

MOOC-kurssilla käytettään kehittelemäämme opettamisen mallia (extreme apprenticeship, XA), jossa:

*   oppiminen on täysin tehtäväperustaista
*  alkuun pääseminen on erittäin helppoa
*   tehtävien sisäinen rakenne tukee oppimista (scaffolding)
*   tehtäväjoukot kumuloituvat mielekkäiksi ja haastaviksi kokonaisuuksiksi
*   testauspalvelimen kautta saatava yksilöllinen palaute ohjaa eli edistää oppimista toivotusti.  

MOOC antaa lukio-opiskelijoille käsityksen ja kuvan tietojenkäsittelytieteen opinnoista ja tietojenkäsittelytieteestä, mikä helpottaa lukion jälkeisten opintojen valintaa.