Sivujen muokkaaminen vaatii nykyään kirjautumisen. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellaiset.

Ero sivun ”Diplomacy 12.9.2009” versioiden välillä

Primayk
Loikkaa: valikkoon, hakuun
p (Vuodet 04 - 05)
p (Vuosi 00)
Rivi 35: Rivi 35:
 
Saksa rakensi kaksi laivaa, käytännössä avoimena sodajulistuksena Englannille. Venäjän ja Saksan rauhansopimus varmasti edesauttoi tätä päätöstä.
 
Saksa rakensi kaksi laivaa, käytännössä avoimena sodajulistuksena Englannille. Venäjän ja Saksan rauhansopimus varmasti edesauttoi tätä päätöstä.
  
'''Venäjä''': Neuvottelut alkoivat kurjasti: I-U julisti haluavansa Romanian, mitä en missää nimessä hyväksnyt, erosimme sovutta. Turkki vaikutti todella hyvältä, siinä minulle liittolainen! Demilitarisoimme Mustanmeren, avasin Gal, Ukr ja GoB, Sev H - virhe! I-U vei Romania, argh. Syksyllä Turkki ei katkonut Serbian tukea, joten Romania jäi I-I:lle, pahus.
+
'''Venäjä''': Neuvottelut alkoivat kurjasti: I-U julisti haluavansa Romanian, mitä en missään nimessä hyväksynyt, erosimme sovutta. Turkki vaikutti todella hyvältä, siinä minulle liittolainen! Demilitarisoimme Mustanmeren, avasin Gal, Ukr ja GoB, Sev H - virhe! I-U vei Romania, argh. Syksyllä Turkki ei katkonut Serbian tukea, joten Romania jäi I-U:lle, pahus.
  
 
=== Vuosi 01 ===
 
=== Vuosi 01 ===

Versio 14. syyskuuta 2009 kello 00.12

Peli pelattiin la 12.9.2009 hra Hyppäsen residenssissä Korsossa klo 11.00-17 (nopeusennätys!)

Tämä oli kolmas peli varianttia "1900". Katso säännöt ja kartta: pieni tai iso.

Pelaajat:

Maat arvottiin paikan päällä.

Kuvaus pelistä

Peli oli pitkään tasaisehko, kuten 1900:lle näyttää olevan tyypillistä. Selkein suuri linja oli Saksan päättäväinen hyökkäys Englantiin.

Lopulta peli jäi tasapeliksi Ranskan, Venäjän ja Itävalta-Unkarin kesken.

Laitoin kunkin vuoden loppuun vähän omista tunnelmistani -Ville

Vuosi 00

Itävalta-Unkari vei Romanian, Mustan meren demilitarisointi toimi, Ranska sai Sveitsin mutta menetti Marseillesin, Turkki kaappasi Egyptin, Venäjä sai Ruotsin, Englanti Portugalin ja Espanjan.

Ranska ja Saksa sopivat yhteistyöstä.

Ranska näytti olevan lirissä Englantilaisten ja Italialaisten välissä.

Saksa rakensi kaksi laivaa, käytännössä avoimena sodajulistuksena Englannille. Venäjän ja Saksan rauhansopimus varmasti edesauttoi tätä päätöstä.

Venäjä: Neuvottelut alkoivat kurjasti: I-U julisti haluavansa Romanian, mitä en missään nimessä hyväksynyt, erosimme sovutta. Turkki vaikutti todella hyvältä, siinä minulle liittolainen! Demilitarisoimme Mustanmeren, avasin Gal, Ukr ja GoB, Sev H - virhe! I-U vei Romania, argh. Syksyllä Turkki ei katkonut Serbian tukea, joten Romania jäi I-U:lle, pahus.

Vuosi 01

Saksa aloitti suurhyökkäyksen Englantiin Venäjän pienellä tuella. Ranska ei auttanut Saksan toivomalla tavalla.

Idässä ei suurta ystävyyttä tunnettu. Turkki pyrki hallitsemaan Välimerta eikä lämmennyt Venäjän liittoaikeille, I-U ja Venäjä kyräilivät ja puolustivat alueitaan.

Itävalta-Unkarin tukema Saksa jyräsi Italialaisen armeijan Tyroliassa, joka perääntyi - Viennaan! (Tämä oli yllätys vain Itävalta-Unkarille)

Venäjä rakensi talvelle pohjoiseen laivan.

Venäjä: I-U oli hyvin suojattu, sota kurjaa ilman liittolaista, joten yritin lämmittää Turkkia, laihoin tuloksin. Turkki taisi olla sitä mieltä, että antaa I-U:n ja Venäjän sotia keskenään, hän keskittyy muuhun. Minua harmitti, mutta minkäs teet. I-U:lla oli Saksan kanssa kumma projekti ajaa Italia Tyroliasta, joten vinkkasin Italian vain holdaamaan ja perääntymään avoimeen Wieniin. Tämä takasi, että joko Romania tai Wien menisi I-U:lta. Turkkia suostui vihdoin syksyllä katkomaan tuen, joten keskus näytti todennäköiseltä minulle. Saisin siis rakentaa talvella. Saksa pyysi minua katkomaan Englannin tuen jotta pääsisi Nth:lle. Katsoin että se kannattaa, koska voisin tehdä pohjoiseen laivan ja viedä Norjan - etelässä keskukset olisivat tiukassa.

Vuosi 02

Venäjä vei Englannilta Norjan, Saksa jatkoi hyökkäystään ja sai maayksikön Yorkshireen.

Turkki ja Venäjä hyökkäsivät keväällä Itävalta-Unkariin, ei onnistunut.

Syksyllä Venäjä sai sovituksi I-U:n kanssa sotaretken Saksaan. Syksyllä Venäjä lipui Tanskaan, Preussiin ja Silesiaan, I-U miehitti Böömiin. Hyökkäys tuli juuri, kun Saksa oli venyttävyt voimansa pitkälle Englantiin.

Venäjä rakensi kolmannen laivan pohjoiseen.

Venäjä: Kun kevään hyökkäys ei onnistunut ja Turkilla oli vain yksi maayksikkö käytössä (toinen eleli Afrikassa), ei liitto Turkin kanssa tarjonnut paljon, varsinkin kun Turkki oli asenteltaan nuiva. Syksyllä tuli välähdyksenomainen oivallus: Saksa on auki! Saksan pyyntö lisätuelle matkalla länteen antoi lisäkimmokkeen, suostuin empimättä viemään saksalaisia kauemmas kotoa. Nopea innokas tapaaminen I-U:n kanssa ja homma oli selvä: "...then we take Berlin"! Turkin puukottaminen kuului tähän suunnitelmaan, mutta sen aika ei ollut vielä. Turkki antoi luvan mennä Mustalle merelle syksyllä, jee. Vihdoin puollustus kunnossa Turkin suuntaan, ja puukko puoliksi ulkona tupesta.

Vuosi 03

Saksa menetti Berliinin Venäjälle ja Munichin I-U:lle.

Itävalta-Unkari sopi puukosta sekä Venäjää että Turkkia vastaan ja toteutti jälkimmäisen. Venäjä nappasi Ankaran ja tuki I-U:n Bulgariaan. Turkki oli vaikeuksissa.

Venäjä: Keväällä sovittu bounce I-U:n kanssa, ja Saksa ei aavistanut yhteistyötä ennen syksyä. Ehkä Turkkikin hämääntyi. Tiesin, että I-U oli sopinut puukosta minua vastaan - ja minun kanssani Turkkia vastaan. Oletin, että I-U valitsee minut mutta tein siirrot, jotka toimivat joka tapauksessa. Ankaraan valuminen oli kai hyvä juttu, vaikka BLA menikin. Nousin 10 keskukseen.

Vuodet 04 - 05

Venäjä ja I-U etenivät Turkissa ja Saksassa samalla kun Saksa kukisti Englannin. Ranska sai vihdoin joukkonsa järjestykseen ja alkoi ahdistella Saksalaisia Englannissa ja kävi Italian kimppuun. Kenelläkään kolmikosta Ranksa, Venäjä, I-U ei ollut soolohinkua, joten sovittiin kolmen hengen tasapelistä.

Venäjä Tässä kohden ideat loppuivat. Menetin Norjan hetkellisesti, mikä hidasti hemmetin paljon pohjoisessa. (Miikalle pisteet hyvästä viivytystaistelusta.) I-U:n puukottaminen olisi tietänyt raskasta sotaa, ei houkutellut kun samaan aikaan piti käyttää muskelia pohjoisessa JA etelässä. Turkin puolustus piti (en pelannut ihan parhaita siirtoja), Saksan syönti oli hidasta. Tyydyin tasapeliin, josta saatiin kivasti eliminoitua pelaajia. Ranskan äkillinen kasvu harmitti, en ollut tasapelin isoin maa. (Hyvin tehty, Pena!) Soolon saadakseni minun olisi pitänyt murtaa Turkki nopeammin, onnistua paremmin pohjoisessa ja SEN JÄLKEEN puukottaa I-U:lta tarvittavat keskukset. Toisin päin ei olisi onnistunut, koko lauta olisi yhdistynyt minua vastaan. Kaiken kaikkiaan viihdyttävä peli! Sääli, etten ehtinyt seurata kunnolla lännen tapahtumia, Ranskassa oli joka vuosi jotakin päätöntä menossa.

Tilastot

Keskukset jälkeen vuoden

99 00 01 02 03 04 05
Englanti 4 6 6 3 2 1 1
Ranska 4 5 6 7 7 7 10
Saksa 4 7 6 6 4 5 2
Venäjä 4 5 6 8 10 10 10
Itävalta-Unkari 3 5 4 4 6 7 8
Italia 3 5 5 5 4 5 4
Turkki 3 5 5 5 4 5 4