Sivujen muokkaaminen vaatii nykyään kirjautumisen. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellaiset.

Ero sivun ”Fourier-kurssi” versioiden välillä

Primayk
Loikkaa: valikkoon, hakuun
(kurssin yhteenveto)
p
 
(11 välissä olevaa versiota 7 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
Fourier-kurssi oli Pekka Hintikan pitämä kurssi matematiikkalukiossa keväällä 2011. Kurrsin aiheena olivat Fourier-sarjat ja -muunnokset, Laplace-muunnos sekä kompleksinen differentiaalilaskenta. Luentoja oli kerran viikossa, ja kurssikirjana käytettiin Pekka Hintikan ''Teknillisen matematiikan perusteita'' (osa 3). Kurrsin suorittaminen tapahtui osallistumalla luennoille ja tekemällä (tai yrittämällä tehdä) aiheeseen liittyviä harjoitustehtäviä. Kurssimateriaalia voi halutessaan käyttää itsenäiseen opiskeluun. Kurrsikirjoja lienee koulun kirjastossa, mutta oheisten monisteidenkin avulla saa hyvän käsityksen kurssin asioista.
+
[[Joni Teräväinen]] opetti kurssin keväällä 2012.
 +
Esitietovaatimus: MAA10 tai vastaavat tiedot.
  
Teoria- ja tehtävämonisteita:
+
Kurssin aiheena on Fourier-sarjat ja niiden lipeiltä löytyvää matematiikkaa. Aihe ei kuulu tavallisiin matematiikkalukiokursseihin, vaikka sietäisi kuulua. Kyseinen matematiikan haara on
 +
teoreettisesti keskeinen ja tärkeä kaikissa käytännön sovelluksissa, joihin liittyy aaltoja: signaalin käsittely, vaihtovirtapiirit, äänen pakkaus (MP3 tms), kohinan poisto jne.
  
[[Image: Fourier-sarjat.pdf]]
+
Kurssimoniste: [[Tiedosto:Fourier-analyysiä.pdf]]
  
[[Image: Fourier-muunnos.pdf]]
+
[[Luokka:Kurssit]]
 
+
[[Image: Laplace-muunnos.pdf]]
+
 
+
[[Image: Kompleksianalyysiä.pdf]]
+

Nykyinen versio 1. lokakuuta 2014 kello 21.38

Joni Teräväinen opetti kurssin keväällä 2012. Esitietovaatimus: MAA10 tai vastaavat tiedot.

Kurssin aiheena on Fourier-sarjat ja niiden lipeiltä löytyvää matematiikkaa. Aihe ei kuulu tavallisiin matematiikkalukiokursseihin, vaikka sietäisi kuulua. Kyseinen matematiikan haara on teoreettisesti keskeinen ja tärkeä kaikissa käytännön sovelluksissa, joihin liittyy aaltoja: signaalin käsittely, vaihtovirtapiirit, äänen pakkaus (MP3 tms), kohinan poisto jne.

Kurssimoniste: Tiedosto:Fourier-analyysiä.pdf