Sivujen muokkaaminen vaatii nykyään kirjautumisen. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellaiset.

Ero sivun ”Keskustelu:Pizzakisa” versioiden välillä

Primayk
Loikkaa: valikkoon, hakuun
p (Allekirjoittamaton viesti)
(Palkintopitsan -kaava)
 
(Yhtä välissä olevaa versiota toisen käyttäjän tekemänä ei näytetä)
Rivi 29: Rivi 29:
  
 
Tuo kaava ei ota huomioon tilannetta jossa kaksi, tai useampi, joukkoetta saa yhtä monta pistettä (jakaa sijan). <small>&nbsp;–Kommentin jätti [[Käyttäjä:Mughur|Mughur]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Mughur|keskustelu]]&nbsp;–&nbsp;[[Toiminnot:Muokkaukset/Mughur|muokkaukset]]) </small>
 
Tuo kaava ei ota huomioon tilannetta jossa kaksi, tai useampi, joukkoetta saa yhtä monta pistettä (jakaa sijan). <small>&nbsp;–Kommentin jätti [[Käyttäjä:Mughur|Mughur]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Mughur|keskustelu]]&nbsp;–&nbsp;[[Toiminnot:Muokkaukset/Mughur|muokkaukset]]) </small>
 +
 +
: Tässä on tietysti toimittava kuten muissakin kilpailuissa, eli samalle sijalle sijoittuneiden yhteenlaskettu palkinto jaetaan ko. osallistujien kesken. Tämä ei muuta kaavaa kenenkään muun osalta. Kaava on laadittu sillä oletuksella, että käyttäjillä on jonkin verran omaa maalaisjärkeä. Näin tehtiin esimerkiksi MAOLin matematiikkakilpailussa 2015. Minulla ei ole omakohtaista kokemusta tästä Pizzakisan suhteen, mutta joku useampia Pizzakisoja kokenut voinee tarkistaa. --[[Käyttäjä:Petrus Asikainen|'''Petrus Asikainen ''1m''''']] <nowiki>[</nowiki>[[Keskustelu käyttäjästä:Petrus Asikainen|k]] [[Toiminnot:Muokkaukset/Petrus Asikainen|m]]<nowiki>]</nowiki> 17. toukokuuta 2015 kello 16.19 (EEST)
 +
 +
: Jos kaksi joukkuetta jakaa saman sijan, molemmat joukkueet saavat yhtä paljon pizzaa kuin huonommin menestyneet yhteensä. Siis pizza kolmeen osaan. --[[Markus Kettunen|Make]], 22. toukokuuta 2015

Nykyinen versio 22. toukokuuta 2015 kello 21.28

HETKINEN! Jos väite "jokainen joukkue saa yhtä paljon pizzaa, kuin kaikki huonommin menestyneet yhteensä." pitää paikkansa, ja joukkueita on ääreellinen määrä seuraa seuraava:

On oltava joukkue joka tulee viimeiseksi. Koska huonommin menestyneitä joukkueita ei ole, he eivät saa yhtään pitsaa.

On oltava joukkue, joka tulee toiseksi viimeiseksi. Se saa yhtä paljon pitsaa, kuin huonommin menestyneet yhteensä, joka ei myöskään ole yhtään.

Sama voidaan toistaa yksitellen jokaiseen joukkueista, aina voittajaan asti. Tästä seuraa, että KUKAAN EI SAA PITSAA! q.e.d.

- L - 11. huhtikuuta 2008 kello 13:43 (UTC)
Hyvä yritys, mutta et ollut huomannut erästä yksityiskohtaa!

Nimittäin tuomaristo jakaa ylijäämän, joka on yhtä suuri kuin viimeisen joukkueen saama pizzamäärä. Tuomaristo myös menestyy triviaalisti huonommin kuin huonoiten menestynyt joukkue, koska ei edes palauta paperia.

Siten siis myös viimeinen joukkue saa yhtä paljon pizzaa kuin kaikki huonommin menestyneet yhteensä.


Entäs tuomaristo ja huonommin menestyneet joukkueet?

Koska tuomaristo ei ole joukkue, niin väite "jokainen joukkue saa yhtä paljon pizzaa, kuin kaikki huonommin menestyneet yhteensä" on tuomariston osalta tyhjä väite ja siten tosi. :)

- Make 13. huhtikuuta 2008

Palkintopitsan -kaava

Tuo kaava ei ota huomioon tilannetta jossa kaksi, tai useampi, joukkoetta saa yhtä monta pistettä (jakaa sijan).  –Kommentin jätti Mughur (keskustelu – muokkaukset)

Tässä on tietysti toimittava kuten muissakin kilpailuissa, eli samalle sijalle sijoittuneiden yhteenlaskettu palkinto jaetaan ko. osallistujien kesken. Tämä ei muuta kaavaa kenenkään muun osalta. Kaava on laadittu sillä oletuksella, että käyttäjillä on jonkin verran omaa maalaisjärkeä. Näin tehtiin esimerkiksi MAOLin matematiikkakilpailussa 2015. Minulla ei ole omakohtaista kokemusta tästä Pizzakisan suhteen, mutta joku useampia Pizzakisoja kokenut voinee tarkistaa. --Petrus Asikainen 1m [k m] 17. toukokuuta 2015 kello 16.19 (EEST)
Jos kaksi joukkuetta jakaa saman sijan, molemmat joukkueet saavat yhtä paljon pizzaa kuin huonommin menestyneet yhteensä. Siis pizza kolmeen osaan. --Make, 22. toukokuuta 2015