Sivujen muokkaaminen vaatii nykyään kirjautumisen. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellaiset.

Keskustelu mallineesta:Arkisto

Primayk
Versio hetkellä 30. marraskuuta 2014 kello 13.30 – tehnyt Iikka (keskustelu | muokkaukset) (Vanhentut vai epäajankohtainen?)

(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Vanhentut vai epäajankohtainen?

Poistin juuri tämän mallineen artikkelista Mafiosoilta, koska ko. artikkelin sisältö ei ole "vanhentunutta". Artikkeli sisältää aikaisempien maunulalaisten kertomuksia heidän pitämistään peleistä, ja merkinnät on kirjattu vuosille 2006-2011. Menneiltä ajoilta olevia kertomuksia löytyy myös lukemattomista Diplomacy-peleistä ja matematiikan öistä. Lisäksi sivu Kertomuksia Päivölästä sisältää nimensä mukaisesti kertomuksia. Näiden sivujen sisältö ei ole millään tavalla vanhentunutta.

Menneitä tapahtumia kuvaavat tekstit ovat vanhentuneita vain silloin, jos ne sisältävät väärää tai puutteellista tietoa, joka voidaan oikaista tai täydentää (esim. koulun historiankirjoja päivitetään koko ajan, kun tutkimus etenee). Uskon, että pelikertomukset, ym. eivät ole tällä tavalla vanhentuneita, sillä niiden oikaisemiseen ei ole syytä.

Kysynkin siis, käytetäänkö tätä mallinetta "vanhentuneiden" vai "epäajankohtaisten" sivujen kanssa? Huomauttaisin vielä, että tämä wiki sisältää monia oikeasti vanhentuneita sivuja, kuten sivut Paitatilaus, Laskintilaus ja Bridge sekä Starcraft.

Jos mallinetta päädytään käyttämään myös epäajankohtaisiin sivuihin, ehdotan, että sen sanamuotoa korjataan ja siihen liittyvän luokan Luokka:Vanhentunutta tietoa sisältävät sivut nimi muutetaan. Myös kahden erillisen mallineen luominen on mahdollista ja mielestäni jopa parempi vaihtoehto.

Lopuksi totean, että epäajankohtainen tieto ei haittaa ketään. Kertomukset pelisessioista ja matematiikan öistä saattavat ilahduttaa uusia maunuliinejä, jotka ovat kiinnostuneet pelaamisesta tai muuten vain haluavat saada kosketusta menneiden päivien elämään. Niiden luokitteleminen epäajankohtaiseksi ei siis välttämättä hyödytä ketään. Epäajankohtaista tietoa ei tarvitse vältellä. Lisäksi sivut itsessään eivät ole epäajankohtaisia, mikään ei estä opiskelijoita järjestämästä uusia peli-iltoja ja kirjaamasta niitä ylös, jolloin malline menettää joka tapauksessa arvonsa.

Iikka 30. marraskuuta 2014 kello 12.30 (EET)