Sivujen muokkaaminen vaatii nykyään kirjautumisen. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellaiset.

Mafioso

Primayk
Versio hetkellä 21. elokuuta 2006 kello 21.19 – tehnyt Annika (keskustelu | muokkaukset) (peukkusäännön selkeytys)

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Mafioso on hauska Oppilaskunnan hallituksen tapainen peli. Kunnolliseen peliin tarvitaan vähintään kahdeksan pelaajaa, joista yksi voi puuhata suurimman osan ajasta omiaan. Tämä henkilö tunnetaan pelinjohtajana eli PJ:nä (ja Juho Granströmin kohdalla paskajakajana).


Jäljellä olevat osanottajat ovat varsinaisia pelaajia, joille PJ jakaa roolit (yleensä pelikorteilla). Pelin roolit ovat seuraavat: 1 hullu, 1 poliisi, 1 lääkäri. Korkeintaan kolmasosa osallistujien määrästä on mafiaa ja loput ovat tavallista kansaa. Kun roolit on arvottu, peli alkaa.


PJ kertoo yön koittaneen ja kaikki varsinaiset pelaajat sulkevat/peittävät silmänsä (kurkistelu ei ole sallittua). Tämän jälkeen PJ ilmoittaa mafian heräävän. Mafian roolin saaneet avaavat silmänsä ja sopivat äänettömästi osoittamalla, kenet tappavat. Kun mafian jäsenet ovat tulleet yhteisymmärrykseen, PJ osoittaa uhria kysyvästi, ja vahvistuksen saatuaan kertoo mafian nukahtavan, jolloin mafiosot sulkevat silmänsä.


PJ julistaa poliisin herääväksi. Poliisi osoittaa yhtä nukkujista ja PJ kertoo, onko epäilty ei-mafiaa (peukalo ylös) vai mafiaa (peukalo alas). PJ kertoo poliisin nukahtavan, jolloin poliisi ummistaa silmänsä, ja on hullun vuoro herätä.


Hullu osoittaa uhrinsa ja nukahtaa. Viimeisenä herääjänä on lääkäri, joka parantaa osittavalla sormellaan jonkun pelaajista ja nukahtaa. PJ selostaa kaiken tämän ja lopuksi kertoo aamun koittavan. Kaikki pelaajat avaavat silmänsä ja PJ kertoo uhrit (eli mafian ja hullun tappamat pelaajat, joita lääkäri ei parantanut). Kuolleet pelaajat paljastavat roolinsa (kääntävät korttinsa) ja poistuvat pelistä. Tästä alkaa pelin aikaavievin osuus.


Jäljellä olevat pelaajat alkavat keskustella ja koittavat tappaa jonkun pelaajistaan omien tavotteidensa mukaisesti. Mafian tavoitteena on tappaa kaikki muut, paitsi mafian jäsenet. Hullun tavoitteena on tappaa kaikki tai vähintään kaikki muut. Poliisi, lääkäri ja tavallinen kansa koittavat hankkiutua eroon mafiasta ja hullusta. Mikäli yli puolet pelaajista päätyy samaan epäiltyyn, saa epäilty puolustuspuheenvuoron, ja jos tilanne ei muutu, PJ julistaa epäillyn kuolleeksi. Tätä seuraa uusi yö.


Jos vähintään puolet haluavat jatkaa yöhön kenenkään kuolematta, näin käy. Yöt ja päivät toistuvat, kunnes mafia, hullu, tai kansa (tavallinen kansa, poliisi ja lääkäri) on saavuttanut tavoitteensa.

Mafiosoon voi myös kehittää omia variaatioitaan, kuten pizzalähetin, joka toimittaa yöllä jollekin pelaajista pizzan. Pizzalähetti kuuluu kansaan.


Mafioson juoni

Näin pelaat mafiosoa