Sivujen muokkaaminen vaatii nykyään kirjautumisen. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellaiset.

Mafioson erikoisrooleja

Primayk
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Mafiosossa on monia mahdollisia erikoisrooleja. Seuraavassa on koottu niistä muutamia.

Kansan erikoisroolit

Kaikilla seuraavilla rooleilla on seuraava ominaisuus: ne ovat kansaa ja voittavat, kun kaikki jäljellä olevat pelaajat ovat kansaa.

Lääkäri

Lääkäri osoittaa yöllä yhtä pelaajaa, jota haluaa suojella. Suojeltu pelaaja ei kuole yön aikana.

Poliisi

Poliisi osoittaa yöllä yhtä pelaajaa, jonka haluaa tutkia. Pelinjohtaja näyttää käsimerkillä, onko henkilö mafiaa vai ei-mafiaa.

Lisähuomautuksia:

  • On suotavaa, joskaan ei välttämätöntä, että poliisi tietää, kumpi käsimerkeistä tarkoittaa mafiaa ja kumpi ei-mafiaa.
  • Mikäli prostituoitu (ks. alla) on valinnut poliisin kohteekseen, pj näyttää nyrkkinsä ja poliisi tietää tulleensa estetyksi.

Cupido

Cupido herää vain ensimmäisenä yönä ja ennen ketään muuta. Hän osoittaa kahta haluamaansa pelaajaa, joista tulee loppupelin ajaksi rakastavaiset. Tämän jälkeen Cupido ei poikkea tavallisesta kansalaisesta. Kutsutaan myös Amoriksi.

Hovimestari

Hovimestari on tavallinen kansalainen, joka valitettavasti näkyy poliisille mafiana (koska hovimestari on aina syyllinen).

Presidentti

Presidentti voi kerran pelin aikana päivällä ilmoittaa pj:lle haluavansa tappaa jonkun pelaajista. Kyseinen pelaaja kuolee ja päivä jatkuu. Tämä rooli voi olla myös mafiosolla, jolloin se tunnetaan Berlusconina.

Isoäiti

Mikäli pelissä on isoäidin lisäksi vain yksi toinen pelaaja jäljellä, kansa voittaa (toisin kuin esimerkiksi tilanteessa, jossa on jäljellä vain lääkäri ja hullu)

Ruotsalainen

Ruotsalainen on kansalainen, joka saa puhua vain ruotsin kieltä. Mikäli ruotsalainen puhuu muuta kieltä, pelinjohtaja julistaa ruotsalaisen kuolleeksi ja lopettaa päivän.

Kaksoset

Kaksoset ovat kaksi tavallista kansalaista, jotka tietävät toisensa.

Vahtija

Vahtija vahtii yöllä yhtä pelaajaa ja saa nähdä, ketkä kaikki kohdistivat sinä yönä kykynsä kyseiseen pelaajaan. Mafia valitsee tapponsa yhteydessä, kuka suorittaa tapon ja vahtija näkee mafian uhria vahtiessaan vain tapon suorittavan mafioson.

Vanginvartija

Vanginvartija saa yöllä vangita yhden pelaajan. Tätä pelaajaa ei voida tappaa, mutta hän ei myöskään pysty käyttämään rooliaan, esim. jos vanginvartija vangitsee tapon suorittavan mafioson, tappoa ei tapahdu.

Ritari

Voi tarjoutua päivällä kuolemaan jonkun toisen puolesta. Pelaajaa, jonka puolesta ritari uhrautui, ei saa tappaa myöskään seuraavana yönä.

Paha ritari

Jos paha ritari yritetään tappaa päivällä, hän voi paljastaa itsensä ja suojata itsensä kuolemiselta ja tappaa jonkun toisen pelaajan. Tämän jälkeen paha ritari toimii kuin tavallinen kansa.

Mafian erikoisroolit

Seuraavat roolit ovat mafiaa ja voittavat, jos kaikki jäljellä olevat pelaajat ovat mafiaa tai mikään ei voi sitä estää.

Prostituoitu

Prostituoitu on mafioso, joka voi mafian valittua tapponsa vierailla haluamansa pelaajan luona osoittamalla häntä. Kyseinen pelaaja on liian kiireinen tehdäkseen mitään tänä yönä (hullun tappo ja lääkärin parannus eivät toimi, poliisi ei saa tuloksia). Hän ei voi käydä saman pelaajan luona kahtena peräkkäisenä yönä.

Vaientaja

Mikäli joku mafiosoista on lisäksi vaientaja, hän saa yöllä vaientaa haluamansa henkilön. Vaiennettu ei pysty puhumaan tai äänestämään seuraavana päivänä (myös elekieli on kielletty).

Petturi

Petturi on mafian puolella, muttei herää muiden mafiosojen kanssa yhtä aikaa eikä siten tiedä, keitä mafiaan kuuluu. Petturi ei voi tappaa yöllä, joten hänen on yritettävä lynkata kansaa päivällä. Poliisille hän näkyy ei-mafiana. Joskus pelataan siten, että viimeisen tavallisen mafioson kuollessa petturista tulee mafioso.

Muut erikoisroolit

Hullu

Hullu voi yöllä tappaa haluamansa pelaajan osoittamalla tätä. Hullu voittaa, jos kaikki muut ovat kuolleita.

Rakastavaiset

Pelinjohtaja viestittää kupidon valitsemille henkilöille kosketuksella olkapäähän, että he ovat rakastavaiset. Rakastavaiset tietävät toisensa, mutteivät toistensa rooleja. Jos toinen heistä kuolee, toinen kuolee heti perään suruun. Mikäli rakastavaiset olivat pelin alussa eri puolilla, he voittavat ollessaan viimeiset hengissä. Jos molemmat rakastavaiset olivat alunperin samalla puolella, heidän voittotavoitteensa ei muutu.

Avaruusolento

Avaruusolento eli alieni on erikoinen rooli. Siihen liittyy kaksi tilaa, aktivoimaton ja aktivoitu. Pelin alussa alieni on aktivoimaton.

Aktivoimaton alieni näkyy poliisille kansana. Mikäli aktivoimaton alieni kuolisi yön aikana, kuoleman sijaan hänestä tulee aktivoitu. Päivän tappoäänestykseen aktivoimaton alieni kuolee normaalisti ja häviää pelin.

Aktivoitu alieni näkyy poliisille mafiana. Tässä tilassa alieni voidaan tappaa yöllä normaalisti.

Avaruusolento voittaa, jos hänet äänestetään päivällä tapettavaksi ja hän on aktivoitu.

Lynkkaaja

Lynkkaaja saa pelin alussa pelinjohtajalta satunnaisesti valitun kohteen, joka on tavallista kansaa. Lynkkaaja voittaa, jos kohde äänestetään päivällä tapettavaksi.