Sivujen muokkaaminen vaatii nykyään kirjautumisen. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellaiset.

Ero sivun ”Matematiikan yö (kevät 2008)” versioiden välillä

Primayk
Loikkaa: valikkoon, hakuun
(Kuvaus tapahtumasta)
(näkemykseni toteutuneesta opetuksesta)
Rivi 28: Rivi 28:
 
|}
 
|}
  
 +
Toteutunut versio: ensin yhdessä [[Ville Tilvis|Villen]] '''geometriaa''' mm. painopistemenetelmällä, sitten jaetusti '''[[MCM]]-preppausta''' ([[Eemeli Blåsten|Eemeli]]) ja '''kombinatoriikkaa''' ([[Juho Pakarinen|Juho]]).
 +
 +
Yöllä pelattiin mafiosoa aiheesta [[Priv:matematiikkalukion_tulevaisuuspalaveri_2008|Matematiikkalukion tulevaisuuspalaveri 2008]]. Huomaathan, että sinun tulee olla kirjautuneena sisään ja tunnistautunut [[matikisti]]ksi lukeaksesi [[Priv:main|Priv-osion]] sivuja.
  
  

Versio 28. tammikuuta 2008 kello 23.05

Päivä on perjantai 25.1.2008

Suunnittelu

Alustava ohjelma, muutokset todennäköisiä

Aika Ohjelma
17.00 Yhteinen avaus
17.15 Ykkösillä geometriaa ( Juho) Kakkosilla MCM-preppaus (Eemeli & Ville )
19.00 - 20.00 Ruokatauko
20.00 Kaikki yhdessä, Ville opettaa
22.00 Pizzakisa
24.00 -> Yö & Matematiikkalukion tulevaisuuspalaveri vanhoille

Toteutunut versio: ensin yhdessä Villen geometriaa mm. painopistemenetelmällä, sitten jaetusti MCM-preppausta (Eemeli) ja kombinatoriikkaa (Juho).

Yöllä pelattiin mafiosoa aiheesta Matematiikkalukion tulevaisuuspalaveri 2008. Huomaathan, että sinun tulee olla kirjautuneena sisään ja tunnistautunut matikistiksi lukeaksesi Priv-osion sivuja.


Kuvaus tapahtumasta

Annikan (joka oli silloin kipeenä kotona) käsitys siitä, mitä tapahtui:

Aluksi ykköset leikkivät Pakarisen kanssa harpilla ja viivaimella ja piirsivät kauniita kuvia taululle. Kaikki olivat onnellisia ja söpöjä. Topi keskeytti opetuksen moneen kertaan huudahtamalla: "Mutta täähän on ihan helppo!" Osku näytti puolestaan pöllämystyneeltä koko ajan. MCM-preppaus oli kivaa, vaikka Ville joutui koko ajan torumaan: "Yrittäkäähän nyt keskittyä." Alexey vitsaili jotain, kukaan ei enää muista mitä.

Ruokatauolla kaikki menivät ostamaan namia, sipsiä ja colaa. Sen jälkeen jatkettiin yhdessä Villen opetuksessa. Osalla alkoi jo jumittaa. Perinteisen pizzakisan voitti Alexeyn joukkue. Sitten päästiinkin jo pelaamaan mafiosoa. Pakarinen voitti mahdollisine joukkueineen kaikki pelinsä, joissa ei kuollut ekana tai tokana yönä. Gota ja tandemia pelattiin myös yömyöhään. Jotkut jopa ehkä nukkuivat hetken.


Hieman korjausta Annikan versioon, Jennin näkökulmasta

Ykköset opettelivat geometriaa Villen kanssa. Ruokatauolla tosiaan käytiin täydentämässä sipsi- ja karkkivarastoja ja osa kävi pizzalla. Tauon jälkeen Pakarinen opetti ykkösille kombinatoriikkaa. (kombinatoriikkaa ja geometriaa? Tuli hieman päivöläfiilis). Perinteisen pizzakisan voitti Tuomaksen, Markuksen ja Sannan joukkue. Pizzakisan jälkeen heräsivät mafiosot ja shakkilaudatkin olivat ahkerassa käytössä. Gota pelattiin uudella tavalla: katsomatta lautaa. Aleksi vs Tiamo. Pelaajat olivat selin lautaan ja sanoivat mihin halusivat kiven laittaa ja Aleksis laittoi kiviä laudalle pelaajien ohjeiden mukaisesti.

Roopen hippikommuuni kookoontui ja valtasi lattiatilaa. Hippikommuunin koko vaihteli illan mittaan ja välillä saimme nauttia katusoittajista, jotka kävivät pyörähtämässä kommuunissa. Kommuunin vakiohippiäiset olivat Roope, Miro, Carita ja Topi, sekä hyvin useasti vierailleet Jenni, Tuomas ja Miikka. Myös Joni ja Linnea nähtiin viettävän pidempiä aikoja kommuunissa. Yö kului rattoisasti hysteeristen naurukohtausten saattelemana ja aamulla jatkettiin opiskelua. Tosin varsinaista opetusta ei ollut. Käytiin joitain pizzakisan tehtäviä ja palautelapun anagrammit läpi. Sen jälkeen alkoi siivous ja pian, jo joskus kymmenen aikoihin, taisi ihmiset hiljalleen valua ulos koulusta.