Sivujen muokkaaminen vaatii nykyään kirjautumisen. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellaiset.

Matematiikkamaanantai

Primayk
Versio hetkellä 7. syyskuuta 2014 kello 13.19 – tehnyt Petrus Asikainen (keskustelu | muokkaukset) (järjestelyä, piilotettu 2 vuotta vanha kakkosten läksy (tuskin ajankohtainen))

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Perusinfo

Koska matematiikan opiskelu ei saa liikaa estää muihin aineisiin paneutumista, osa matematiikkalukion erikoiskursseista opetetaan virka-ajan ulkopuolella maanantai-iltaisin. Opetus alkaa neljän jälkeen, kunhan välipala on syöty. (Matematiikka vaatii energiaa.) Matematiikkamaanantait päättyvät kuuden jälkeen. Myös matematiikasta innostuneilla peruskoululaiset ja muiden lukioiden opiskelijat ovat tervetulleita.

Ensimmäinen vuosikurssi

Tunnit ovat useimmiten luokassa 23.

Ensimmäisen vuoden ohjelmaan kuuluvat lukuvuonna 2011–2012 kurssit:

  • Matematiikan harrastustoiminta (suoritus läsnäolon perusteella) Laajuus 1–2 kurssia.
  • Matriisilaskenta (arvostelu kurssikokeella)

Harrastustoimintakurssin kohdalta homma toimii saapumalla paikalle. Kursseja jaetaan riittävän läsnäolon perusteella, matematiikan yöt lasketaan hyväksi. Jos on noin aina paikalla, saa kaksi kurssia; mikäli on paikalla noin puolilla kerroista, saa yhden. Tunneilla käsitellään yksittäisiä aiheita, jotka kaikkien pienten matikistien tulisi tietää. Luvassa on kaikenlaista kukkammallista ja kutkuttavaa, fokus ajattelussa ja ymmärtämisessä.

Matriisilaskenta on luonteeltaan tavanomaisempi kurssi (kotitehtävät & kurssikoe). Se alkaa toisen jakson alusta. (tai miten sopivalta näyttääkin)

Toinen vuosikurssi

Tunnit ovat useimmiten luokassa 14, alkemian luokassa, tai sitten ATK-luokassa.

Lukuvuoden 2011–2012 opetusohjelma on seuraava:

Abit

Abeilla on mahdollisuus osallistua kakkosten ohjelmaan. Tarjolla on useimpina vuosina uuttakin, koska ohjelma elää vuodesta toiseen.