Sivujen muokkaaminen vaatii nykyään kirjautumisen. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellaiset.

Matematiikkavalmennus

Primayk
Versio hetkellä 22. maaliskuuta 2007 kello 21.33 – tehnyt Makegho (keskustelu | muokkaukset)

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Valmennusviikonloppu

Yleistä

Päivölän kansanopistolla järjestetään noin kerran kuudessa viikossa valmennustilaisuus niille, joita matematiikka ja matematiikkakilpailut kiinnostavat. Valmennukseen osallistuminen on maksutonta, mutta huoneesta (pe-su) ja ruokailuista peritään 60 euron maksu. (Lasku lähetetään postitse.)

Valmennusporukan kannattaa anoa sponsorointia Oppilaskunnan hallitukselta matkoihin ja/tai majoitukseen.

Matematiikkavalmennus on periaatteessa valmennusta matematiikkakilpailuja varten, mutta vielä suuremman hyödyn matematiikkavalmennuksesta saa yliopistossa.

Meno

Tavan mukaan Maunulasta on lähdetty porukalla omin neuvoin rautatieasemalle niin, että perillä ollaan noin kello 15:30. (Jos koulu ei ole vielä päättynyt, kannattaa pyytää opettajalta lupa lähteä aiemmin.) Tämän jälkeen etsitään kaverit asemalta, suunnistetaan kauppaan ostamaan eväitä ja lipputiskille ostamaan lippuja, yleensä 16:04 lähtevään Intercity-junaan, kohti Toijalaa.

Lipun hinta yhteen suuntaan on noin 10,50 euroa. Jos lippua ei ehdi ostaa asemalta, ei hätää, sillä lipun saa myös junasta. Lipun ostaminen junasta maksaa pari euroa enemmän, jos lipunmyynti olisi ollut auki. Huomaa, että 17 vuotta täyttäneeltä täytyy löytyä opiskelijakortti (liity SLL:ään!) säästyäkseen 21 euron hinnalta.

Kun juna reilun tunnin matkanteon jälkeen saapuu Toijalan asemalle, innokkaat matikistit hyppäävät junasta ja ottavat joko bussiin (hinta alle 3 euroa) tai taksin. Taksilla pääsee, jos kehtaa maksaa matkasta noin kuusi euroa (4 hengen porukalla), tai noin kymmenen euroa (kahden hengen porukalla). Yksin mennessä taksia ei kannata ottaa.

Paluu

Kyydistä Päivölän kansanopistolta Toijalan asemalle sunnuntai-iltapäivällä noin kolmen aikaan ei tarvitse huolehtia itse, sillä Päivölän kansanopisto kustantaa ja huolehtii kuljetuksen järjestymisen. Matka Toijalasta Helsinkiin on muilta osin varsin samankaltainen kuin menomatkakin.


Valmennusviikko

Kovimmille matematiikkakilpailuissa menestyjille Suomen Matemaattinen Yhdistys kustantaa majoituksen valmennusviikolle Päivölään n. viikolla 20. Myös muut saavat osallistua. Viikon majoitus maksaa (Apua! Kuinka paljon?). Jos sponsoria ei löydy, kannattaa pyytää |rehtorilta kustannusapua.

Valmennusviikolla valitaan Suomen joukkue Kansainvälisiin matematiikkaolympialaisiin, ja kaikilla mukanaolijoilla on ainakin teoreettinen mahdollisuus. Menestys muissa kilpailuissa, kuten esimerkiksi Pohjoismaisessa matematiikkakilpailussa tai Baltian tiessä, lasketaan eduksi. Valmennuskerroilla jaettavien valmennustehtävien tekeminen (joka on luonnollisesti vapaaehtoista) on myös erittäin positiivista näyttöä.


Aikataulu

Seuraavat valmennuskerrat: (valmennuksen kotisivuilta)

2007:

  • 12.1. - 14.1. (vk 2) Valmennusviikonloppu
  • 23.2. - 25.2. (vk 8) Valmennusviikonloppu
  • 30.3 - 1.4. (vk 13) Valmennusviikonloppu
  • viikko 20 Valmennusviikko


Lisätietoja

Lisätietoja saa mm. Makelta, Villeltä, Esa Lapilta, Esa Vesalaiselta, Tomakselta, Annikalta, Juhotukselta tai Miika Nikulalta tai Helsingin matematiikkalukion IRC-kanavalta (#mayk IRCnetissä)


Lisää aiheesta:

Kansainväliset matematiikkaolympialaiset

Matematiikkakilpailut

Kirjevalmennustehtävät

Suomen matemaattisen yhdistyksen valmennusjaoston kotisivut: http://www.math.helsinki.fi/~smy/olympia/