Sivujen muokkaaminen vaatii nykyään kirjautumisen. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellaiset.

Matematiikkavalmennus

Primayk
Versio hetkellä 13. toukokuuta 2010 kello 22.38 – tehnyt HollyLeon (keskustelu | muokkaukset) (Valmennusviikonloppu)

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Valmennusviikonloppu

writer jobs

Yleistä

Päivölän kansanopistolla järjestetään noin kerran kuudessa viikossa (yleensä viikoilla 36, 42, 48, 2, 8 ja 14) valmennustilaisuus niille, joita matematiikka ja matematiikkakilpailut kiinnostavat. Valmennukseen osallistuminen on maksutonta, mutta huoneesta (pe-su) ja ruokailuista peritään 60 euron maksu. (Lasku lähetetään postitse.)

Valmennusporukan kannattaa anoa sponsorointia Oppilaskunnan hallitukselta matkoihin ja/tai majoitukseen.

Matematiikkavalmennus on periaatteessa valmennusta matematiikkakilpailuja varten, mutta vielä suuremman hyödyn matematiikkavalmennuksesta saa yliopistossa.

Meno

Tavan mukaan Maunulasta on lähdetty porukalla omin neuvoin rautatieasemalle niin, että perillä ollaan noin kello 15:30. (Jos koulu ei ole vielä päättynyt, kannattaa pyytää opettajalta lupa lähteä aiemmin.) Tämän jälkeen etsitään kaverit asemalta, suunnistetaan kauppaan ostamaan eväitä ja lipputiskille ostamaan lippuja, yleensä 16:06 lähtevään Intercity-junaan 55, kohti Toijalaa.

Lipun hinta yhteen suuntaan on noin 11 euroa (opiskelija tai alle 17v). Jos lippua ei ehdi ostaa asemalta, ei hätää, sillä lipun saa myös junasta. Lipun ostaminen junasta maksaa pari euroa enemmän, jos lipunmyynti olisi ollut auki. Huomaa, että 17 vuotta täyttäneeltä täytyy löytyä opiskelijakortti (liity SLL:ään!) säästyäkseen 21 euron hinnalta.

Kun juna reilun tunnin matkanteon jälkeen saapuu Toijalan asemalle, innokkaat matikistit hyppäävät junasta. Etukäteen kyydin tarpeen ilmoittaneille Päivölä järjestää kuljetuksen Toijalan asemalta. Kyyti on ilmainen.

Paluu

Kyydistä Päivölän kansanopistolta Toijalan asemalle sunnuntai-iltapäivällä noin kolmen aikaan ei tarvitse huolehtia itse, sillä Päivölän kansanopisto kustantaa ja huolehtii kuljetuksen järjestymisen. Matka Toijalasta Helsinkiin on muilta osin varsin samankaltainen kuin menomatkakin.

Valmennusviikko

Kovimmille matematiikkakilpailuissa menestyjille Suomen Matemaattinen Yhdistys kustantaa majoituksen valmennusviikolle Päivölään n. viikolla 20. Myös muut saavat osallistua. Viikon majoitus maksaa (Apua! Kuinka paljon?). Jos sponsoria ei löydy, kannattaa pyytää |rehtorilta kustannusapua.

Valmennusviikolla valitaan Suomen joukkue Kansainvälisiin matematiikkaolympialaisiin, ja kaikilla mukanaolijoilla on ainakin teoreettinen mahdollisuus. Menestys muissa kilpailuissa, kuten esimerkiksi Pohjoismaisessa matematiikkakilpailussa tai Baltian tiessä, lasketaan eduksi. Valmennuskerroilla jaettavien valmennustehtävien tekeminen (joka on luonnollisesti vapaaehtoista) on myös erittäin positiivista näyttöä.


Aikataulu

Seuraavat valmennuskerrat: (valmennuksen kotisivuilta)

Lisätietoja

Lisätietoja saa mm. Makelta, Villeltä, Esa Lapilta, Esa Vesalaiselta, Tomakselta, Annikalta, Juhotukselta tai Miika Nikulalta tai Helsingin matematiikkalukion IRC-kanavalta (#mayk IRCnetissä) Joku joka tietää paremmin poistakoon ylimääräiset nimet listasta. --Scala


Lisää aiheesta:

Kansainväliset matematiikkaolympialaiset

Matematiikkakilpailut

Kirjevalmennustehtävät

Suomen matemaattisen yhdistyksen valmennusjaoston kotisivut: http://www.math.helsinki.fi/~smy/olympia/