Sivujen muokkaaminen vaatii nykyään kirjautumisen. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellaiset.

Matematiikkavalmennus

Primayk
Versio hetkellä 29. maaliskuuta 2016 kello 21.20 – tehnyt Juhotyyppi (keskustelu | muokkaukset) (Valmennusviikko)

(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Valmennusviikonloppu

Virallisilta sivuilta löytyy mm. tulevien valmennuskertojen aikataulu ja valmennuksen aiheisiin liittyvää lukemista.

Yleistä

Päivölän kansanopistolla järjestetään noin kerran kuudessa viikossa (yleensä viikoilla 36, 42, 48, 2, 8 ja 14) valmennustilaisuus niille, joita matematiikka ja matematiikkakilpailut kiinnostavat. Valmennukseen osallistuminen on maksutonta, mutta huoneesta (pe–su) ja ruokailuista peritään 70 € maksu, lasku lähetetään postitse. Muista ottaa omat lakanat mukaan!

Valmennusporukan kannattaa anoa sponsorointia oppilaskunnan hallitukselta matkoihin ja/tai majoitukseen.

Matematiikkavalmennus on periaatteessa valmennusta matematiikkakilpailuja varten, mutta vielä suuremman hyödyn matematiikkavalmennuksesta saa yliopistossa.

Meno

Tavan mukaan valmennukseen osallistuvat ovat lähteneet Maunulasta porukalla Pasilan asemalle niin, että perillä ollaan noin kello 15:00–15:30. (Jos koulu ei ole vielä päättynyt, kannattaa pyytää opettajalta lupa lähteä aiemmin.) Tämän jälkeen etsitään kaverit asemalta, suunnistetaan kauppaan ostamaan eväitä ja lipputiskille ostamaan lippuja, yleensä 16:06 Päärautatieasemalta lähtevään Intercity-junaan 55, kohti Toijalaa.

Lipun hinta yhteen suuntaan on noin 18 € (opiskelija tai alle 17 v). Jos lippua ei ehdi ostaa asemalta, ei hätää, sillä lipun saa myös junasta. Lipun ostaminen junasta maksaa kuitenkin viisi euroa enemmän. Huomaa, että 17 vuotta täyttäneeltä täytyy löytyä opiskelijakortti (liity SLL:ään!) säästyäkseen normaalihinnalta (30 euroa).

Kun juna reilun tunnin matkanteon jälkeen saapuu Toijalan asemalle, innokkaat matikistit hyppäävät junasta. Etukäteen kyydin tarpeen ilmoittaneille Päivölä järjestää kuljetuksen Toijalan asemalta. Matka Toijalan asemalta Päivölään (ja toisinpäin) sisältyy majoituksen hintaan.

Paluu

Perinteisesti valmennuksesta on palattu kello 14.28 Toijalasta lähtevällä InterCityllä 176.

Kyydistä Päivölän kansanopistolta Toijalan asemalle sunnuntai-iltapäivällä noin kolmen aikaan ei tarvitse huolehtia itse, sillä Päivölän kansanopisto kustantaa ja huolehtii kuljetuksen järjestymisen. Matka Toijalasta Helsinkiin on muilta osin varsin samankaltainen kuin menomatkakin.

Kirjevalmennustehtävät

Kirjevalmennustehtäviä julkaisee Suomen matemaattisen yhdistyksen valmennusjaos. Tehtäviä saa joko matematiikkavalmennuksesta tai antamalla sähköpostiosoitteensa esim. Matti Lehtiselle.

Tehtävät tulee tulostaa, koska niitä ei koneella jaksa tehdä. Vastauksiaan voi lähettää kulloinkin valmennustehtävät laatineelle/koonneelle henkilölle etanapostilla, ja ne saa useimmiten takaisin tarkistettuina.

Kirjevalmennustehtävien tekeminen parantaa mahdollisuuksia

Matematiikkakilpailuissa pärjääminen on ihan mukava lisä CV:hen.

Lisäksi valmennustehtävien tekeminen on loistava harrastus ja haaste. Kaikkia on turha kuvitellakaan saavansa tehtyä, mutta kyllä niistä usein muutaman saa. Mikäpä sen parempaa viihdettä. :)

Valmennustehtäviä oppii ratkaisemaan matematiikkavalmennuksessa, ja ne ovat osa sitä. Valmennustehtäviä kannattaa tehdä, vaikka ei pääsisikään Päivölään matematiikkavalmennukseen syystä tai toisesta (esim. rahalliset tai ajoitukselliset syyt).

Valmennusviikko

Kovimmille matematiikkakilpailuissa menestyjille Suomen Matemaattinen Yhdistys kustantaa majoituksen valmennusviikolle Päivölään n. viikolla 20. Myös muut saavat osallistua. Viikon majoitus maksaa 60 € (lähde?). Jos sponsoria ei löydy, kannattaa pyytää rehtorilta kustannusapua.

Valmennusviikolla valitaan Suomen joukkue Kansainvälisiin matematiikkaolympialaisiin, ja kaikilla mukanaolijoilla on ainakin teoreettinen mahdollisuus. Menestys muissa kilpailuissa, kuten esimerkiksi Pohjoismaisessa matematiikkakilpailussa tai Baltian tiessä, lasketaan eduksi. Valmennuskerroilla jaettavien valmennustehtävien tekeminen (joka on luonnollisesti vapaaehtoista) on myös erittäin positiivista näyttöä.

Lisätietoja

Lisätietoja saa mm. Villeltä, Jonilta tai Helsingin matematiikkalukion IRC-kanavalta (#mayk IRCnetissä).

Aiheeseen liittyviä Primayk-artikkeleita