Sivujen muokkaaminen vaatii nykyään kirjautumisen. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellaiset.

Menneitä tapahtumia

Primayk
Versio hetkellä 11. kesäkuuta 2006 kello 22.27 – tehnyt Makegho (keskustelu | muokkaukset) (välitallennus)

(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kevät 2005-2006

Matematiikan yö

Perinteinen matematiikan yö järjestettiin ensimmäistä kertaa kaksi kertaa lukuvuodessa 2005-2006. Ohjelmassa oli ykkösillä lukuteoriaa ja kilpailuvalmennusta Miikan, Eemelin ja Maken vetämänä. Kakkosille Ville opetti useamman muuttujan funktioiden teoriaa. Matematiikan yössä järjestettiin myös pizzakisa.

Yö kului pääasiassa mafiosoa pelatessa, mutta myös go-laudat ja shakkilaudat olivat aktiivisessa käytössä.

Yön jälkeen oli tavallaan yllättävää, että jopa kaksi henkilöä ykkösistä osallistui opetuksen seuraamiseen. Muut leikkivät kuollutta ympäri luokkahuonetta hyvin valvotun yön jälkeen. - Make :)


Shakkikerhon kevätretki

Perinteinen Helsingin matematiikkalukion puolivirallisen shakkikerhon kevätretki kevätlukukauden viimeisellä viikolla Kaisaniemen puistoon onnistui tänäkin vuonna loistavasti. Oli lämmintä, ja nurmikolla lätkittiin niin tandemia, goota kuin Illuminatiakin. Viime kerrasta tutut häiriköt ("voisitdko lainaa puhelinda!") pysyivät myös kaikkien onneksi kotona.


Lapin kesäkoulu

Perinteinen Helsingin matematiikkalukion Lapin leirikoulu pidettiin tänäkin vuonna Suomen ja Ruotsin rajajoen, Könkämäenon, rannassa kahdessa askeettisessa mökissä, Nunaksessa ja Könkämässä, joissa sähköä oli ainoastaan valaistukseen ja matkapuhelimen lataukseen autolaturilla. Juoksevan veden nopeus oli useimmiten noin 4-7 km/h, ja se oli kvantittunut ämpäreihin.

Matkaan lähdettiin sunnuntaiaamuna karvan verran ennen kahdeksaa bussilla koulun pihasta. Matkalla tavattiin lintuja, kolme pingviiniä ja jääkarhu. Muita havaittuja ilmiöitä olivat tänäkin vuonna porojen lokaalin populaation (bussin suhteen) voimakas kasvu, sekä lehtien koon pieneneminen pohjoista kohti mennessä. Bussimatka pelattiin pääasiassa mafiosoa.

Ulkomaalaisvahvistuksia oli mukana kolme italialaista (jotka saivat osansa Italian mafiasta mafiosoa pelatessa) ja yksi Jojosan patonkien valtakunnasta. Ranskalaisvahvistuksen innoittamana matkalla laulettiin paljon mm. Badger badger badgeria ja sen seuraksi I'm gonna flip out like a ninjaa.

Tuoreet toisen vuosikurssin opiskelijat suorittivat numeeristen menetelmien kurssin, kun taas uudet abit suorittivat funktioteorian (kompleksiluvut) kurssin. Tulokset olivat erinomaisia ja opiskelijat innoissaan leirikoulun menestyksestä.

Kun perille päästiin vihdoin myöhään sunnuntaina, kuskattiin ruoat ja muu tarvittava mökkeihin ja mentiin nukkumaan. Maanantaina alkoi eläimellinen laskeminen, eikä päivään paljon muuta ruokien lisäksi mahtunutkaan.