Sivujen muokkaaminen vaatii nykyään kirjautumisen. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellaiset.

Oppilaskunnan hallituskausi 2006

Primayk
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Replacement filing cabinet.svg Tämä sivu sisältää vanhentunutta tietoa.
Tämän sivun tai sen osan sisältö on vanhentunutta tai ei enää ajankohtaista, mutta se on jätetty paikalleen historiallisista syistä.

Vuoden 2006 alusta oppilaskunnan hallituksen puheenjohtajana on toiminut Sauli Ylinen. Hallitus koostuu viidestätoista matematiikkalukion ja yleislukion opiskelijasta varajäsenet mukaan lukien, ja sen tehtävä opiskelijoiden edunajajana on ollut onnistunut. Koulun liikunta- ja juhlasalissa järjestetty vappujuhla oli menestyksekkäämpi kuin viime vuonna (sanoo kuka?), ja shakinpelaajat ovat olleet tyytyväisiä uusiin lautoihinsa.

Hallitus on sponsoroinut opiskelijoille muun muassa matkoja erilaisiin kilpailuihin edustamaan koulua (loistavalla menestyksellä, esim. valtakunnallisen "Pythagoraan polku"-joukkuekilpailun ylivoimainen murskavoitto). Pääasiassa yleislukiolaisille tarkoitettua laskettelumatkaa on myös ajettu. Kokoontumisia on ollut tiuhaan tahtiin: virallisesti vain noin kerran kuukaudessa, mutta epäviralliset puuhat, kuten pesäpallo-ottelun mainosten tekeminen, ovat maksaneet maltaita ja englannintunteja.

Meneillään olevan hallituskauden suurin juttu lienee muutosehdotus, jonka hallituksen puheenjohtaja Sauli Ylinen ja varapuheenjohtaja Iiro Toppila jättivät rehtorin käsiteltäväksi 22.5.2006. Hallitus ehdotti mm. muutosta uusintakoekäytäntöön: mikä tahansa koe tulisi saada uusia jakson alussa. Tämän lisäksi hallitus toivoi mahdollisuutta tarkempiin kurssivalintoihin ja valitti ruokajonon hitaudesta sekä ATK-luokkien heikoista käyttömahdollisuuksista. Rehtori lupasi keskittyä asiaan ehtiessään.

Lukuvuonna 2006-2007 hallitus keskittyy lisäämään opiskelijakunnan yleistä vireystilaa pienien ja joskus vähän isompienkin välituntitapahtumien sekä iltamenojen muodossa.

  • Muutos- ja rahoitusehdotuksia sekä muuta palautetta voi laittaa hallitukselle sateenkaarenvärisen kyltin alla lojuvaan "idea_boksiin", joka löytyy yhdyssanavirheineen pääaulan peilin vierestä.

(Eikö kukaan voisi korjata "idea_boksin" yhdyssanavirhettä? - Make)

Hallituksen 2006 järjestämiä tapahtumia ja tempauksia

Vappujuhla pe 28.4.

Jo perinteeksi muodostuneen (toista kertaa järjestetyn) vappujuhlan ohjelmaan kuului tanssiesitys, josta kuulemma pidettiin kovasti, viime vuodesta tuttu sanomalehtiformula, ja pukukilpailu. Vappuisesti pukeutuneiden määrä oli huima ja voittajan valinta vaikeaa, joten päätimme palkita molemmat.

(Joku, joka oli paikalla, voisi kertoa tarkemmin...)

Liikennevalopäivä ti 29.8.

Vapaita vai varattuja?

Liikennevalopäivän suunnitteleminen aloitettiin pari viikkoa ennen itse tapahtumaa. Tiedottaminen tapahtui kahdenlaisten julisteiden sekä keskusradiokuulutuksen kautta. Tieto kiersi myös suullisesti hallituksen jäseniltä kaveripiireihin.

Sekä peruskoulu, lukio että opettajakunta osallistui tapahtumaan aktiivisesti. Punaista tunnustettiin kirkkaasti ja näkyvästi; sen sijaan vihreää esiintyi jos jonkin sävyisenä harmahtavasta kuusenvihreästä vaaleisiin limeväreihin. Hallituksen yllätykseksi keltaistakin vilkkui siellä täällä - oranssina ja lähes valkoisena. (Joidenkin hallituslaisten yllätykseksi. Toiset ihmettelivät, missä kaikki keltaiset ovat, keltainenhan on paras väri. Nimim. Pukeutuisin pelkkään keltaiseen, jos minulla vain olisi keltaisia vaatteita.) Kokopunapaitaiset parit erottuivat joukosta selkeimmin.

Pari opettajaa oli löytänyt päällensä kirkkaanpunaiset housut, ja myös pari vihreää tapausta löytyi joukosta. Maijola-raukka oli unohtanut liikennevalopäivän ja pukenut päälleen oikeutetun punaisen sijasta vihreää. Ruokavälitunnilla jaettiin punaisia, keltaisia ja vihreitä hedelmäkarkkeja palkinnoksi pukeutuneille. Aika monelta jäi karkki välistä - ei välttämättä paidan värin vaan epäonnistuneen (olemattoman) tiedotuksen vuoksi.

Ehkä otamme ystävänpäivänä uusinnan. (Tai ehkä teemme ystävänpäivänä jotain muuta kivaa.)

Kuultua:

»Hei, säkin oot vihreä!»

»Huijari, et sä oo punainen!»

»Laita tää mun vihree lippis päähän»

»muiskis»

»hihi»

Munkkipäivä eli hallituksen propagandapäivä ke 6.9.

Munkkeja ja elävää musiikkia

Munkkipäivä pidettiin visusti salassa keskiviikkoiseen lukion ruokailuun asti. Jaoimme yhteisvoimin makeannälkäisille lukiolaisruokailijoille ja "vapaille opettajille" "munkeja" (kiitos Annikan), joihin oli jokaiseen tökätty Saulin ja Iiron maanantaista asti askartelemista propagandalipuista yksi. Propagandatekstit olivat jättefint.

"Hallitus rulettaa", "Sponsored by hallitus", "Hallitus munkkeja" (kiitos Iiron), "Hallitus maksaa", "Artisti maksaa". Toivottavasti kukaan ei kerännyt koko sarjaa. Ainakin pahvilaatikkomainoksessa, joka päässään Annika kulki ympäri ruokasalia, luki selvästi 1/nenä periaatteesta. Jotkut olivat niin nenäkkäitä, että hakivat useamman "kaverille kanssa" -verukkeella.

Viimeiset ruokailijat ja käytäväjumit pääsivät kaikesta huolimatta toiselle kierrokselle Sibilin pianomusiikin soidessa taustalla.

Kuultua:

»Miten pääsee hallitukseen?»

»Saisko kolme vapaata munkkia kolmelle vapaalle opettajalle?»

»Tyylikäs hattu!»
– pahvilaatikkomainos

»Onks nää ilmasia?»

»Mistä noita saa?»

»Saanks mäkin ottaa?»

»Erinomaisen onnistunut tempaus»

Lukiolaisbileet 6.10.

Hurjaa menoa.