Sivujen muokkaaminen vaatii nykyään kirjautumisen. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellaiset.

Ero sivun ”Vastarinta” versioiden välillä

Primayk
Loikkaa: valikkoon, hakuun
(Resistance on uusi ja päivitetty sivu)
 
(5 välissä olevaa versiota 3 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
Tunnetaan myös köyhän miehen [[mafioso|mafiosona]]. Etuna mafiosoon nähden on se, että pelaajia tarvitaan vähemmän, ja peli on nopeampi. Pelaamiseen tarvitaan korttipakka ja vähintään kuusi pelaajaa.
+
#OHJAUS [[Resistance]]
 
+
==Säännöt==
+
 
+
=== Pelaajat ===
+
 
+
Vakoojat/imperium (1/3 pelaajista)
+
Vastarinta (loput pelaajat)
+
PJ :tä ei tarvita
+
 
+
=== Alkuvalmistelut & yö ===
+
 
+
Alussa kukin pelaaja saa yhden kortin, jonka hän katsoo. Jokerit ovat mafiaa, muut kortit ovat vastarintaa. Loput pakasta on järjestettävä suunnitelmiksi siten, että joka toinen kortti on punainen. Jaettavien suunnitelmien määrä kasvaa kierrosten mukana. Vastarinnalla ja imperiumilla on molemmilla kolme elämää.
+
 
+
Seuraavaksi koittaa yö. Yöllä  joku pelaajista laskee hitaasti kahteenkymmeneen, välillä 5-15 vakoojat heräävät ja näkevät toisensa.
+
 
+
=== Huomenta ===
+
 
+
Ennen peliä on sovittu, kuka on ensimmäinen johtaja. Johtaja saa ehdottaa, kenelle suunnitelmat annetaan. Kun hän on tehnyt ehdotuksen, siitä äänestetään. Jos yli puolet pelaajista hyväksyy ehdotuksen, se hyväksytään. Muuten johtajuus siirtyy myötäpäivään. Suunnitelman saaneet henkilöt saavat pakasta kaksi korttia, punaisen ja mustan. Pelaajat laittavat valitsemansa kortin esim. pussiin, ja kortit sekoitetaan.  Sitten paljastetaan kortit. Jos yksikin korteista on musta, niin suunnitelma on sabotoitu ja vastarinta menettää elämän. Muutoin imperiumi menettää elämän. Vastarinta häviää myös, jos pelin aloittaneen johtajan vasemmalla puolella oleva henkilö saa toisen johtovuoron. Tietysti pelissä saa ja pitää keskustella, aivan kuten mafiosossa.
+
 
+
==Pelin esiintymisalue==
+
 
+
Toistaiseksi vain maunuliinien on raportoitu pelaavan peliä. Kiistelevän vastarintaringin saattaa löytää niin hypäreiltä kuin junastakin. Vastarintaa pelataan myös mafiosoilloissa pelaajamäärän ollessa liian pieni.
+
 
+
==Katso myös==
+
 
+
[[http://en.wikipedia.org/wiki/The_Resistance_%28party_game%29 Wikipedian artikkeli]]
+

Nykyinen versio 20. lokakuuta 2015 kello 15.44

Ohjaus sivulle: