Sivujen muokkaaminen vaatii nykyään kirjautumisen. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellaiset.

Ero sivun ”Vastarinta” versioiden välillä

Primayk
Loikkaa: valikkoon, hakuun
(New page: Vastarinta on sosiaalinen peli, jota voisi kutsua köyhän miehen mafiosoksi. Etuna mafiosoon nähden on se, että pelaajia tarvitaan vähemmän, ja peli on nopeampi. Pelaamise...)
 
(Resistance on uusi ja päivitetty sivu)
 
(6 välissä olevaa versiota 4 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
Vastarinta on sosiaalinen peli, jota voisi kutsua köyhän miehen [[mafioso|mafiosoksi]]. Etuna mafiosoon nähden on se, että pelaajia tarvitaan vähemmän, ja peli on nopeampi. Pelaamiseen tarvitaan korttipakka ja riittävästi pelaajia, ainakin kuusi.
+
#OHJAUS [[Resistance]]
 
+
==Säännöt==
+
 
+
Pelissä on kaksi osapuolta, joukkuetta, jotka haluavat voittaa: vastarinta ja imperiumi. Alussa kukin pelaaja saa yhden kortin, jonka hän katsoo ja ei näytä muille. Jokerit ovat mafiaa, muut kortit ovat vastarintaa. Loput pakasta on järjestettävä siten, että joka toinen kortti on punainen. Seuraavaksi koittaa yö. Yöllä pelinjohtaja tai joku pelaajista laskee hitaasti kahteenkymmeneen, välillä 5-15 vakoojat heräävät ja näkevät toisensa. Tämän jälkeen koittaa aamu. Ennen peliä on sovittu, kuka on ensimmäinen johtaja. Johtaja saa ehdottaa, kenelle suunnitelmat annetaan. Kun hän on tehnyt ehdotuksen, siitä äänestetään. Jos yli puolet pelaajista hyväksyy ehdotuksen, se hyväksytään. Muuten johtajuus siirtyy myötäpäivään. Suunnitelman saaneet henkilöt saavat pakasta kaksi korttia, punaisen ja mustan. Pelaajat laittavat valitsemansa kortin esim. pussiin, ja kortit sekoitetaan. ylimääräiset kortit laitetaan pois. sitten katsotaan pussissa olevat kortit. Jos yksikin niistä on musta, niin vastarinta menettää elämän, muutoin imperiumi menettää elämän. Alussa molemmilla osapuolilla on kolme elämää. Se joukkue häviää, kummalta elämät loppuvat ensin. Vastarinta häviää myös, jos pelin aloittaneen johtajan vasemmalla puolella oleva henkilö saa toisen johtovuoron. Tietysti pelissä saa ja pitää keskustella, aivan kuten mafiosossa.
+
 
+
==Katso myös==
+
 
+
[[http://en.wikipedia.org/wiki/The_Resistance_%28party_game%29 Wikipedian artikkeli]]
+

Nykyinen versio 20. lokakuuta 2015 kello 15.44

Ohjaus sivulle: