Sivujen muokkaaminen vaatii nykyään kirjautumisen. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellaiset.

Ero sivun ”YliOpiskelu” versioiden välillä

Primayk
Loikkaa: valikkoon, hakuun
p (Tilastotiede unohtui.)
(Päivitystä ja lisäyksiä.)
Rivi 1: Rivi 1:
 
== Tietojenkäsittelytieteen opiskelu ==
 
== Tietojenkäsittelytieteen opiskelu ==
  
[[Lipasto|Helsingin yliopistossa]] voi opiskella lukioaikana tietojenkäsittelytiedettä hankkimalla [[TKTL|Tietojenkäsittelytieteen laitoksen]] lukioyhteistyöprojektin kautta opinto-oikeuden yliopistolle. Tiettävästi tämä opinto-oikeus koskee kuitenkin vain tietojenkäsittelytieteen laitoksen kursseja. Opinto-oikeutta haetaan keväisin. Lisätietoja saa [[Ville Tilvis|Villeltä]].
+
[[Lipasto|Helsingin yliopistossa]] voi opiskella lukioaikana tietojenkäsittelytiedettä hankkimalla Tietojenkäsittelytieteen laitoksen lukioyhteistyöprojektin kautta opinto-oikeuden yliopistolle. Tiettävästi tämä opinto-oikeus koskee kuitenkin vain tietojenkäsittelytieteen laitoksen kursseja. Opinto-oikeutta haetaan keväisin. Lisätietoja saa [[Ville Tilvis|Villeltä]].
  
 
Tuorein tieto löytyy [http://www.cs.helsinki.fi/tiedeopetus/ Lukioyhteistyöprojektin omalta sivulta]. Klikkaa linkkiä
 
Tuorein tieto löytyy [http://www.cs.helsinki.fi/tiedeopetus/ Lukioyhteistyöprojektin omalta sivulta]. Klikkaa linkkiä
"Käytännön tietoja ja neuvoja sekä ajankohtaisia tiedotuksia".
+
"Käytännön ohjeet."
  
 
== Matematiikan ja tilastotieteen opiskelu ==
 
== Matematiikan ja tilastotieteen opiskelu ==
Rivi 17: Rivi 17:
  
 
Sähköpostin sijasta voit turvautua johonkin seuraavista:
 
Sähköpostin sijasta voit turvautua johonkin seuraavista:
* Etsi matematiikan ja tilastotieteen laitoksen amanuenssi. Hän vastaa myös lukioyhteistyöasioista. Hänen toimistonsa on [[Exactum|Exactumissa]], ainakin keväällä 2011 huoneessa C326b.  
+
* Etsi matematiikan ja tilastotieteen laitoksen amanuenssi. Hän vastaa myös lukioyhteistyöasioista. Hänen toimistonsa on [[Exactum|Exactumissa]], ainakin keväällä 2011 huoneessa C326b. Ilmoittautuminen yleistentteihin onnistuu laittamalla hänelle sähköpostia.
 
* Mene kurssille ja luennon lopuksi nykäise luennoitsijaa hihasta.
 
* Mene kurssille ja luennon lopuksi nykäise luennoitsijaa hihasta.
* Ota yhteyttä [[Miika Nikula|Miika Nikulaan]], joka voi hoitaa byrokratian kiekurat puolestasi.
+
* Ota yhteyttä [[Miika Nikula|Miika Nikulaan]], joka voi hoitaa byrokratian kiekurat puolestasi. (Byrokratia on kyllä aivan minimissään. -[[Niko Ilomäki|NVI]])
  
Voit (ja on aivan suositeltavaakin) kysyä lisää lipastolla käyviltä maunuliineilta, esim. [[Niko Ilomäki|Nikolta]] tai [[Joni Teräväinen|Jonilta]]. Niko tuntee luentokursseihin liittyvää byrokratiaa ja Joni puolestaan yleistentteihin liittyvää byrokratiaa.
+
Voit (ja on aivan suositeltavaakin) kysyä lisää lipastolla käyviltä maunuliineilta, esim. [[Niko Ilomäki|Nikolta]] tai [[Joni Teräväinen|Jonilta]].
  
 
== Fysikaalisten tieteiden opiskelu ==
 
== Fysikaalisten tieteiden opiskelu ==
  
Tietävät voisivat lisätä.
+
Fysikaalisten tieteiden opiskeluoikeutta haetaan keväisin (ainakin vuonna 2011). Lisätietoja saa varmaan ainakin laitokselta esim. sähköpostitse. Vuonna 2011 [[Hannu Maijola]] oli saanut sähköpostia aiheeseen liittyen ja kertoi asiasta. Tulevien vuosien käytännöistä on tässä vaiheessa paha sanoa vielä mitään. Opinto-oikeuden saavat voivat suorittaa fysiikan perusopinnot, Matemaattiset apuneuvot I-II ja Fysikaalisten tieteiden esittelyn, sekä sopimuksesta muitakin kursseja.
  
 
== Kemian opiskelu ==
 
== Kemian opiskelu ==
  
 
Tietävät voisivat lisätä.
 
Tietävät voisivat lisätä.

Versio 4. syyskuuta 2011 kello 14.05

Tietojenkäsittelytieteen opiskelu

Helsingin yliopistossa voi opiskella lukioaikana tietojenkäsittelytiedettä hankkimalla Tietojenkäsittelytieteen laitoksen lukioyhteistyöprojektin kautta opinto-oikeuden yliopistolle. Tiettävästi tämä opinto-oikeus koskee kuitenkin vain tietojenkäsittelytieteen laitoksen kursseja. Opinto-oikeutta haetaan keväisin. Lisätietoja saa Villeltä.

Tuorein tieto löytyy Lukioyhteistyöprojektin omalta sivulta. Klikkaa linkkiä "Käytännön ohjeet."

Matematiikan ja tilastotieteen opiskelu

  • Etsi kiinnostava kurssi Primaykin sopivien kurssien listasta.
  • Surffaa matematiikan ja tilastotieteen laitoksen kurssilistasivulle, valitse oikea lukukausi, mieleisesi kurssi ja ota ylös kurssin vetäjän nimi.
  • Lähetä lyhyt vapaamuotoinen sähköposti kurssin vetäjälle, jossa kerrot kuka olet, mistä koulusta olet, ja että haluaisit suorittaa kurssin X.
  • Käy luennoilla ja laskuharjoituksissa Helsingin yliopistossa Kumpulan kampuksella. Luennot ja laskuharjoitukset eivät ole pakollisia, mutta jälkimmäisistä saa lisäpisteitä koepisteiden päälle. Kursseja voi suorittaa luentokursseille ominaisten välikokeiden sijaan myös yleistentissä, mutta tällöin mahdollisia laskuharjoituspisteitä ei oteta (yleensä) huomioon. Yleistentit ovat täysin validi tapa kurssisuoritusten hankkimiseen, joten niitä kannattaa harkita ainakin jos lukion lukujärjestys on täydenpuoleinen.
  • Käy tentissä (joko luentokurssin välikokeissa tai yleistentissä).

Opinnot kirjautuvat johonkin mappi-ööhön josta ne sitten kolahtavat opintorekisteriin kun varsinainen opiskelu alkaa.

Sähköpostin sijasta voit turvautua johonkin seuraavista:

  • Etsi matematiikan ja tilastotieteen laitoksen amanuenssi. Hän vastaa myös lukioyhteistyöasioista. Hänen toimistonsa on Exactumissa, ainakin keväällä 2011 huoneessa C326b. Ilmoittautuminen yleistentteihin onnistuu laittamalla hänelle sähköpostia.
  • Mene kurssille ja luennon lopuksi nykäise luennoitsijaa hihasta.
  • Ota yhteyttä Miika Nikulaan, joka voi hoitaa byrokratian kiekurat puolestasi. (Byrokratia on kyllä aivan minimissään. -NVI)

Voit (ja on aivan suositeltavaakin) kysyä lisää lipastolla käyviltä maunuliineilta, esim. Nikolta tai Jonilta.

Fysikaalisten tieteiden opiskelu

Fysikaalisten tieteiden opiskeluoikeutta haetaan keväisin (ainakin vuonna 2011). Lisätietoja saa varmaan ainakin laitokselta esim. sähköpostitse. Vuonna 2011 Hannu Maijola oli saanut sähköpostia aiheeseen liittyen ja kertoi asiasta. Tulevien vuosien käytännöistä on tässä vaiheessa paha sanoa vielä mitään. Opinto-oikeuden saavat voivat suorittaa fysiikan perusopinnot, Matemaattiset apuneuvot I-II ja Fysikaalisten tieteiden esittelyn, sekä sopimuksesta muitakin kursseja.

Kemian opiskelu

Tietävät voisivat lisätä.