Sivujen muokkaaminen vaatii nykyään kirjautumisen. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellaiset.

Diplomacy 19.4.2008

Primayk
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Peli pelatiin Villellä klo 11.00 - 18.00

Pelaajat:


Kuvaus pelistä

Itävalta-Unkarille kävi juuri niin ikävästi kuin sille on tapana pahimillaan käydä. Venäjän siirsi (lupauksensa pettäen) joukkonsa Galasiaan keväällä 1901 ja jekutti I-U -paralta keskuksen vihamielisellä tuella syksyllä.

Venäjä paisui kuin pullataikina ja onnistui vaikuttamaan riittävän rauhalliselta estääkseen koko laudan puolutusliiton syntymisen. Kun Venäjä nousi rytinällä 16 keskukseen '05, oli jo liian myöhäistä.

Ranska sopi heti alussa vahvan liiton Englannin kanssa, mikä osoittautui fiksuksi erityisesti Ranskalle, mutta myös Englannille. Kumpikaan ei joutunut huolehtimaan Englannin kanaalin miehittämisestä. Vasta 05 syksyllä yritti Englanti puukottaa Ranskaa, mutta tuolloin Ranska oli sen jo aavistanut. Kyseistä liittoa värittivät myös muutamat kommunikaatio-ongelmat ja väärinkäsitykset, jotka ensisijaisesti palvelivat Italian selviämistä.

Tässä pelin alkuvuodet.

Kevät 01

Kevät 01

Syksy 01

Syksy 01

Huomaa Venäjän vihamielinen tuki ja sen kanssa koordinoitu Turkin siirto Serbiaan. Auts. Tässä vaiheessa Venäjä suunnitteli käyvänsä Italian kanssa Turkin kimppuun kunhan I-U on hoideltu, joten Venäjä vihjasi Italialle Kreikan jäävän tyhjäksi.

Talvi 01

Talvi 01

Saksa joutui ahtaalle heti alusta.

Tämä johtui siitä, että Saksa oli heti alussa päättänyt hyökätä lupaustensa vastaisesti Ranskan suuntaan. Mikäli Saksa olisi heti suosiolla antanut Ranskalle Belgian ja lähtenytkin etelään ja itään, olisi peli ollut varsin erilainen.

Kevät 02

Kevät 02

Syksy 02

Syksy 02

Talvi 02

Talvi 02

Kevät 03

Kevät 03

Tässä vaiheessa Ranska päätti lähteä mukaan Välimeren valloitukseen hillitäkseen Italian asemaa. Pian Italia olisi kyennyt iskemään Marseilleen, Espanjaan ja Portugaliin Välimereltä. Pian Italia tarjoutui kääntymään Venäjää vastaan, mikäli Ranska vetäytyisi Välimereltä puukottamaan Englantia. Ranska kuitenkin piti Englannin liittoa tärkeänä, sillä se oli ainoa este Venäjälle Skandinaviassa. Ranska oli kuitenkin aivan liian passiivinen Välimerellä, eikä heti yrittänytkään vallata Tunisiaa tai Tyrhenian merta, vaikka olisi kyennyt. Ranskan huomio oli kiinnittynyt lähinnä Saksan hengissä pitämiseen, jotta se säilyisi Venäjää vastustamaan. Järkevämpää olisi kenties ollut jakaa Saksa heti Englannin kanssa, mitä Englanti Ranskalle muutamaan otteeseen ehdottikin.

Syksy 03

Syksy 03

Tässä tuli virhe keskusten laskemisesssa. Tyhjentynyt Berliini laskettiin epähuomiossa Saksan keskukseksi, joten saksa sai pitää kaksi yksikköä ja Italia joutui poistamaan Jooninanmeren laivansa. Peli olisi ollut varsin erilainen, jos Italia olisi Silesiaan perääntymisen sijasta poistanut armeijansa ja rakentanut kotimaahan uuden.

Tilastot

Keskukset

00 01 02 03 04 05 06
Englanti 3 4 5 5 4 4
Ranska 3 5 6 7 8 8
Saksa 3 4 3 2 2 1
Venäjä 4 5 8 11 13 16 Solo luovutuksella
Italia 3 5 6 5 4 4
Itävalta-Unkari 3 3 1 0
Turkki 3 5 5 4 3 1