Sivujen muokkaaminen vaatii nykyään kirjautumisen. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellaiset.

Keskustelu käyttäjästä:Iikka

Primayk
Ohjattu sivulta Keskustelu:Iikka Hauhio
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Ehdotus

Ehdotan käyttäjän merkitsemistä botiksi, koska muokkauksia on vain

  • sivujen luokittelua. Saattaa joskus olla lievästi hyödyllistä, mutta tukkii tuoreet muutokset. Bottien muutokset eivät tuki.
  • oman käyttäjäsivun muutokset, näkymättömyys ei haittaa.
  • esimerkiksi sivun Shakki siirtäminen nimelle Šakki. Tästähän aiheesta on ollut keskustelua Wiktionaryn puolella. Yleisesti on tultu siihen tulokseen, että shakin harrastajat käyttävät itse ensimmäistä muotoa, mikä voisi tässä tapauksessa olla siis parempi.
    • Primaykistä shakista tietoa etsivä olettaa todennäköisesti, että sivun nimi on shakki, ja ei välttämättä löydä etsimäänsä.
    • Lisäksi on huomattava, että esimerkiksi Windowsilla š-merkin aikaansaanti on lähestulkoon mahdotonta, joten tietävänkin voi olla hankala löytää sivu. (Microsoftin vastustaminen ei ole peruste).

--Petrus Asikainen 1m [k m] 12. marraskuuta 2014 kello 08.28 (EET)

Botti kelpaa, jos siitä ei ole mitään haittaa. Mitä katsoin MediaWikin ohjeista, niin ilmeisesti voi muokkausta tehdessä valita, näkyykö se "Tuoreissa muutoksissa" vai ei. Tämä kelpaa oikein hyvin.
Š-merkistä sanoisin vielä, että vaikka sen tekeminen voikin aiheuttaa ongelmia joillain alustoilla, ei se kuitenkaan ole mikään rajoittava tekijä. Sivu "Shakki" toimii yhä, sekä linkkinä että hakupalkista haettaessa. Ja koska "šakki" lienee suositeltava muoto, en näe mitään syytä mikseivät ne, jotka sen osaavat tehdä, sitä saisi käyttää. Iikka 12. marraskuuta 2014 kello 16.45 (EET)
Niin, ja toivoisin että jos lisäät vain luokan etkä mitään muuta, niin laita sentään pieneksi muutokseksi ja kerro siitä yhteenvedossa, ettei ihmisten tarvitse selata läpi kymmeniä muokkauksiasi. --Petrus Asikainen 1m [k m] 13. marraskuuta 2014 kello 14.26 (EET)

Pilkunviilaus

Pilkunviilaus pilkunviilauksen takia pilaa hyvänkin huumorin. Esimerkiksi artikkeliin Oppilaskunta tekemäni lisäyksen tarkoitus oli olla huumoria, selventämässä matematiikankirjamaisesti edellä mainitun asian. Sen sijaan sanojen "oppilas" ja "opiskelija" eron sekoittaminen tähän ainoastaan sotkee sivua, puhumattakaan että se olisi hauskaa. Tämän sivun kontekstissa ne ovat tarpeeksi sama asia.

Samoin shakki siirtäminen nimelle šakki, joka sinänsä on teoriassa suositeltua mutta käytännössä turhaa, on järjetöntä pilkunviilausta. Vähimmillään se tulee aiheuttamaan lisää turhia yhden merkin muutoksia kun sinä (tai joku muu) yrität siivota muiden lisäämiä shakkeja yhdenmukaisiksi. Joskus turhasta tarkkuudestakin on hyötyä (ks. ruotsinkoe), mutta Primaykin kohdalla se on turhaa.

Toivonkin siis, ettei minun enää tarvitse siivota yliasiallisiksi pilkunviilattuja sivuja.

Jos on pakottava tarve viilata pilkkua, suosittelen Wikipediaa. Siellä pilkunviilausta osataan (joskus) arvostaa. Tosin sieltäkin voi helposti lentää ulos korjaamalla kaikki sh:t š:iksi.

--Petrus Asikainen 1m [k m] 17. marraskuuta 2014 kello 09.14 (EET)

Sanoilla oppilas ja opiskelja on suuri ero. Muuta nyt edes sana opiskelija sanaksi oppilas. Lisäksi sh:n muuttaminen š:ksi oli perusteltua. Huomauttaisin vielä, että oikeiden kirjoitusasujen lisääminen ei haittaa mitään.
Jos sinä haluat välttämättä esittää asiat väärin, saat kantaa vastuun siitä, että ne korjataan. Muulloin suosittelen jättämään Primaykin muokkaamisen ja siirtymään Hikipediaan. – Iikka 17. marraskuuta 2014 kello 19.39 (EET)