Sivujen muokkaaminen vaatii nykyään kirjautumisen. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellaiset.

Ero sivun ”Oppilaskunnan hallitus” versioiden välillä

Primayk
Loikkaa: valikkoon, hakuun
(s/Opiskelijakuntatoiminta/Opiskelijakunta/)
 
(63 välissä olevaa versiota 14 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
Vuoden 2006 alusta oppilaskunnan hallituksen puheenjohtajana on toiminut [[Sauli Ylinen]]. Hallitus koostuu kolmestatoista matematiikkalukion ja yleislukion opiskelijasta varajäsenet mukaan lukien, ja tehtävä '''opiskelijoiden edunajana''' on ollut onnistunut. Koulun liikunta- ja juhlasalissa järjestetty [[vappujuhla]] oli menestyksekkäämpi kuin viime vuonna, ja [[shakkikerho|shakinpelaajat]] ovat olleet tyytyväisiä uusiin lautoihinsa. Syytä onkin; vanhat kun antoivat varastaa.
+
Oppilaskunnan hallitus on mielenkiintoinen, hauska ja erityisen kehittävä peli, jota pieni etuoikeutettu [[oppilaskunta|oppilaskunnan]] valitsema joukko ihmisiä pääsee pelaamaan muutaman kerran kuukaudessa esim. ruotsin, filosofian tai minkä tahansa aineen tunnin ajaksi. Samalla päätetään [[oppilaskunta|oppilaskunnan]] rahavirroista, sovitaan diplomatian keinoin järjestettävistä tempauksista, tapahtumista ja paljon muustakin.
  
 +
Oppilaskunnan hallituksen vakiopelaajat valitaan [[yleiskokous|yleiskokouksessa]], joita järjestetään kerran vuodessa kevätlukukauden alussa. Pelisessiota, jossa pelataan Oppilaskunnan hallitusta, kutsutaan "Oppilaskunnan hallituksen kokoukseksi". Läsnäolo on muillekin hyväksyttävä syy olla pois tunnilta.
  
Hallituksen [[Matikisti|matikistienemmistö]] on näkynyt mm. [[matematiikkavalmennus|kilpailumatematiikkamatkojen]] '''sponsorointina''', mutta toisaalta myös pääasiallisesti yleislukiolaisille tarkoitetun laskettelumatkan asiaa on ajettu. Kokoontumisia on ollut tiuhaan tahtiin: virallisesti vain noin kerran kuukaudessa, mutta epäviralliset puuhat ovat maksaneet useita äidinkielen- ja englannintunteja.
+
Oppilaskunnan hallituksen kokouksen alussa "valtuutetut" valitsevat itselleen roolin. Osasta tulee hyväntahtoisia kehityskeskustelijoita, osasta opposition edustajia, osasta rauhan ylläpitäjiä ja osa yrittää pysyä poissa huomion keskipisteestä. Lisäksi jollakin pelaajista on puheenjohtajan rooli. Puheenjohtajan erityisoikeus on keskustelun aikana hiljentää kenet tahansa, jolla on eriävä mielipide. Kun roolit on valittu, puheenjohtaja avaa vapaan keskustelun tietyllä joka "kokouksessa" toistuvalla rituaalilla. Kun sana viimein on vapaa, alkaa innokas pahisten metsästys. ([[Kuka pölli meidän piparit?]])
  
 +
Oppilaskunnan hallituksen kokoukset ovat aina pitkiä ja verisiä. Pitkän kädenväännön ja monen erätauon jälkeen parhaan argumentoijan mielipide joko voittaa yksimielisesti, tai pullan loppuessa väittelyä (peliä) jatketaan seuraavassa kokouksessa. Jos tehty päätös kuitenkin oli puheenjohtajan mielipiteen vastainen, puheenjohtajalla on oikeus varastoida tehty päätös mappi-ö:hön, kunnes seuraava hallitus peruu päätöksen.
  
Meneillään olevan hallituskauden suurin juttu lienee '''muutosehdotus''', jonka hallituksen puheenjohtaja [[Sauli Ylinen]] ja varapuheenjohtaja [[Iiro Toppila]] jättivät [[Jouko Jauhiainen|rehtorin]] käsiteltäväksi 22.5.2006. Hallitus ehdotti mm. muutosta uusintakoekäytäntöön: mikä tahansa koe tulisi saada uusia jakson alussa. Tämän lisäksi hallitus toivoi mahdollisuutta tarkempiin kurssivalintoihin ja valitti ruokajonon hitaudesta sekä ATK-luokkien heikoista käyttömahdollisuuksista. [[Jouko Jauhiainen|Rehtori]] lupasi käsitellä asiaa ehtiessään.
+
Ja sitten jotkut nauravat tälle:
  
 +
{{Sitaatti|Oppilaskunnan hallitus on [[Mafioso|mafioso]]variantti.|[[Markus Kettunen]]}} :(
  
Muutos- ja rahoitusehdotuksia sekä muuta '''palutetta''' voi laittaa hallitukselle sateenkaarenväriseen "idea_boksiin", joka löytyy yhdyssanavirheineen pääaulan peilin vierestä.
+
== Hallituksen 2010-2011 jäsenet ==
 +
 
 +
* [[Sanni Salmenoja]], puheenjohtaja
 +
 
 +
* [[Mikael Arokanto]], varapuheenjohtaja
 +
 
 +
* [[Toni Jäntti]], sihteeri
 +
 
 +
* [[Gether Beek]], automaatti- ja abivastaava
 +
 
 +
* [[Petrus Ahola]], wanhojenvastaava
 +
 
 +
* [[Niko Ilomäki]], tiedotus- ja internetvastaava
 +
 
 +
* [[Olli Hirviniemi]], kirjakauppavastaava
 +
 
 +
* [[Joel Nummelin]], kokousvastaava
 +
 
 +
* [[Jutta Kinnunen]], SLL-vastaava
 +
 
 +
* [[Helena Koskela]], postivastaava
 +
 
 +
* [[Jenni Väisänen]], rahastonhoitaja
 +
 
 +
== Hallituksen 2009-2010 jäsenet ==
 +
 
 +
* [[Matti Kaijomaa]], puheenjohtaja
 +
 
 +
* [[Pyry Kuronen]], varapuheenjohtaja
 +
 
 +
* [[Tuomas Kyheröinen]], sihteeri
 +
 
 +
* [[Gether Beek]], Automaatti- ja wanhojenvastaava
 +
 
 +
* [[Nadja Grönfors]], Abi- ja ympäristövaliokuntavastaava
 +
 
 +
* [[Vladimir Heiskanen]], Tiedotus- ja internetvastaava
 +
 
 +
* [[Olli Hirviniemi]], Lukion kirjakauppa -vastaava
 +
 
 +
* [[Toni Jäntti]], Kokousvastaava
 +
 
 +
* [[Markus Puumalainen]], Tapahtumavastaava
 +
 
 +
* [[Sanni Salmenoja]], SLL-vastaava
 +
 
 +
* [[Risto Siikanen]], Postivastaava
 +
 
 +
* [[Jenni Väisänen]], Rahastonhoitaja
 +
 
 +
== Katso myös ==
 +
 
 +
* [[Oppilaskunnan hallituskausi 2006]]
 +
* [[Opiskelijakunnan hallitus]]
 +
 
 +
[[Luokka:Opiskelijakunta]]

Nykyinen versio 1. lokakuuta 2014 kello 20.18

Oppilaskunnan hallitus on mielenkiintoinen, hauska ja erityisen kehittävä peli, jota pieni etuoikeutettu oppilaskunnan valitsema joukko ihmisiä pääsee pelaamaan muutaman kerran kuukaudessa esim. ruotsin, filosofian tai minkä tahansa aineen tunnin ajaksi. Samalla päätetään oppilaskunnan rahavirroista, sovitaan diplomatian keinoin järjestettävistä tempauksista, tapahtumista ja paljon muustakin.

Oppilaskunnan hallituksen vakiopelaajat valitaan yleiskokouksessa, joita järjestetään kerran vuodessa kevätlukukauden alussa. Pelisessiota, jossa pelataan Oppilaskunnan hallitusta, kutsutaan "Oppilaskunnan hallituksen kokoukseksi". Läsnäolo on muillekin hyväksyttävä syy olla pois tunnilta.

Oppilaskunnan hallituksen kokouksen alussa "valtuutetut" valitsevat itselleen roolin. Osasta tulee hyväntahtoisia kehityskeskustelijoita, osasta opposition edustajia, osasta rauhan ylläpitäjiä ja osa yrittää pysyä poissa huomion keskipisteestä. Lisäksi jollakin pelaajista on puheenjohtajan rooli. Puheenjohtajan erityisoikeus on keskustelun aikana hiljentää kenet tahansa, jolla on eriävä mielipide. Kun roolit on valittu, puheenjohtaja avaa vapaan keskustelun tietyllä joka "kokouksessa" toistuvalla rituaalilla. Kun sana viimein on vapaa, alkaa innokas pahisten metsästys. (Kuka pölli meidän piparit?)

Oppilaskunnan hallituksen kokoukset ovat aina pitkiä ja verisiä. Pitkän kädenväännön ja monen erätauon jälkeen parhaan argumentoijan mielipide joko voittaa yksimielisesti, tai pullan loppuessa väittelyä (peliä) jatketaan seuraavassa kokouksessa. Jos tehty päätös kuitenkin oli puheenjohtajan mielipiteen vastainen, puheenjohtajalla on oikeus varastoida tehty päätös mappi-ö:hön, kunnes seuraava hallitus peruu päätöksen.

Ja sitten jotkut nauravat tälle:

»Oppilaskunnan hallitus on mafiosovariantti
Markus Kettunen

 :(

Hallituksen 2010-2011 jäsenet

Hallituksen 2009-2010 jäsenet

Katso myös