Sivujen muokkaaminen vaatii nykyään kirjautumisen. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellaiset.

Vaihtuva-aiheinen kurssi (MAA 17)

Primayk
Versio hetkellä 28. maaliskuuta 2008 kello 21.51 – tehnyt Makegho (keskustelu | muokkaukset) (vaihtuva-aiheisen kurssin koetilaisuudet)

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Vaihtuva-aiheisen matematiikan kurssin aihe vaihtelee vuosittain. Usein kurssin sisältö on ollut syventävää kertausta peruskurssien asioihin. Opinto-oppaassa mainitaan esimerkkikurssina "funktioiden jatkokurssi", jossa "tutkitaan syvemmin aiemmin opiskeltuja funktioita (rationaalifunktiot, juuri-, eksponentti- ja logaritmifunktiot sekä trigonometriset funktiot)".

Kurssin oppitunneilla on normaalia parempi hyötysuhde kurssimäärän suhteen, sillä oppitunteja on vain n. 60 % normaalista eli kolme tuntia viikossa.

Vuoden 2008 kurssi

Vaihtuva-aiheisella matematiikan kurssilla opitaan vuonna 2008 laajennuksia peruskursseihin mm. seuraavista aiheista:

  • derivointi
  • trigonometria (JEE! Kivaa!)
  • logaritmit ja juurifunktiot
  • rationaaliepäyhtälöt, rationaaliyhtälöt ja rationaalifunktiot

Kurssin opetti vuonna 2008 Make.

Vaihtuva-aiheinen kurssi arvostellaan ainakin tänä vuonna suoritusmerkinnällä, jonka saavat ne, jotka ovat olleet riittävästi paikalla.

Kurssikokeessa on mahdollista korottaa joko trigonometrian tai juuri- ja logaritmifunktioiden kurssien numeroa tai molempia. Harjoituskoe pidetään maanantaina 31.3.2008 14:15 alkaen. Toinen mahdollisuus numeroiden korottamiseen on keskiviikkona 9.4.2008 14:15 alkaen.