Sivujen muokkaaminen vaatii nykyään kirjautumisen. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellaiset.

Dynamic Two-way Double-stab Gambit

Primayk
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Replacement filing cabinet.svg Tämä sivu sisältää vanhentunutta tietoa.
Tämän sivun tai sen osan sisältö on vanhentunutta tai ei enää ajankohtaista, mutta se on jätetty paikalleen historiallisista syistä.

Lisätietoja: vanha Diplomacy-peli

Italialla ja Itävalta-Unkarilla on tiettyjä ongelmia, joita pyrimme Antin kanssa ratkaisemaan hiukan omintakeisella avauksella. Isoin näistä ongelmista lienee Itävalta-Unkarin heikko asema Balkanilla, jos Turkki ja Venäjä päättävät yhteistuumin antaa Itävallalle turpaan. Toinen ongelma on se, että Italialla on yksi turha maayksikkö alussa, jolla ei ole paljoakaan muuta tekemistä, kuin aiheuttaa pientä kiusaa naapureille (lue: Itävalta-Unkarille). Sen lisäksi, jos I-U vuoden 1901 lopussa saa enemmän kuin yhden buildin, luultavasti vuoden 1902 aikana I-U:lla on yksi enemmän tai vähemmän turha yksikkö.

Tarkoituksenamme oli siis luoda avaus, jolla pelin kaksi mahdollisesti heikointa valtiota aiheuttaa dynaamisella avauksella ja viekkaalla diplomatialla sekasorron Balkanille, ja raivaa idän suurvallat pois kartalta mahdollisimman nopeasti. Matkalla täytyy tietenkin myös diplomatialla pitää huolta siitä, että lännessä asiat eivät suju aivan mutkattomasti.

Heti alussa vaadin audienssia Tsaarin kanssa, ja esitin hänelle suunnitelman Itävalta-Unkarin tuhoamiseksi. Ehdotin, että Tsaari puhuu Itävallan Keisarille epämääräisesti, kun puhe tulee Galiciasta, ja ei kiellä tai myönnä menevänsä sinne. Ajatuksena oli "houkutella" I-U Galiciaan, ja jättää se itse tyhjäksi. Samalla minä hyökkäisin Triesteen, ja tämän jälkeen I-U:n yksikkö Galiciassa sijaitsisi hiukan huonosti, ja joutuisi palaamaan suojelemaan omia kotikeskuksiaan.

Sen lisäksi ehdotin, että Sevastopolin laiva ottaisi haltuun Romanian, ja Turkille esitettäisiin ukaasi Mustan meren tyhjänä pitämisestä. Lisäksi toivoin, että Venäjän ja Turkin välit eivät muuttuisi kovin lämpimiksi, ettei minun tarvitsisi pelätä juggernauttia. Samaan aikaan I-U loi hyviä suhteita Turkkiin, ja varoitteli minun olevan "vaarallinen ja epäluotettava pelaaja".

Tämän jälkeen siirryin neuvottelemaan Turkin kanssa, ainoana tavoitteenani luoda mahdollisimman epärehellinen kuva itsestäni. Kun olin lopettanut neuvottelut Turkin kanssa, I-U aloitti audienssin Venäjän kanssa. Näin minimoimme ajan, jonka Turkki ja Venäjä voisivat käyttää yhteisymmärryksen löytämiseen.

(To be continued...)

- Juho