Sivujen muokkaaminen vaatii nykyään kirjautumisen. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellaiset.

Kertomuksia Päivölästä

Primayk
Ohjattu sivulta Kertomuksia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

22.-24.10.2010

Koululta lähti arviolta yhdeksän matikistia Päivölään, ja näistä seitsemän oli ykkösiä. Söimme Auringon pizzeriassa, mikä on perinne. Matkustimme Pasilan asemalta Toijalaan, ja pelasimme matkalla shakkia. Matematiikan osalta perjantai meni valittaessa Baltian tie -joukkuetta valuintakokeen avulla. Ilta puolestaan kului mafioson parissa. Mukana oli maunuliinien lisäksi päivöliinejä ja pari muuta. Jotkut menivät jo puoliltaöin nukkumaan, mutta tosimiehet pelasivat Family Businessia kolmeen. Lauantaina yläkerrassa opetettiin lukuteoriaa Alexey Kirichenkon johdolla, alakerrassa puolestaan lähdettiin liikkeelle kompleksilukujen alkeista ja päästiin ainakin Eulerin kaavaan. Illalla yläkertalaiset saivat ratkaistavakseen Baltian tie 2001 tehtävät. Joukkueita oli kaksi: varsinainen kilpailujoukkue ja haastajat, joita oli vain kolme. Ehkä osaltaan sen takia, että haastajat laskivat tehtäviä yölläkin, he voittivat. Illalla pelattiin mafiosoa 6.00 asti, kaksi peleistä oli hienoja.

Janikan loistopeli

Pelissä Janika, Olli ja Ulriikka olivat mafiaa. Olli kuoli ensimmäisenä yönä, ja Janika oli mukana Ulriikkan tapossa, joten hän vaikutti varmalta kansalta. Itseasiassa lääkäri paransi tätä mafian jäsentä kaksikin kertaa. Ilmari oli kansaa, ja Joni oli lääkäri. He onnistuivat vakuuttamaan muut rooleistaan. Sen sijaan neljä muuta vaikuttivat epäilyttäviltä, ja heidät tapettiin yksitellen. Janika voitti yksin mafiana.

Kaoottisen sekava peli

Ensimmäisenä yönä taisi kuolla kaksi kansalaista. Kun pelaajia oli seitsemän, peli muuttui mielenkiintoiseksi. Ainoastaan Ilari väitti olevansa kansaa. Jannea lynkatessa, hän väitti olevansa lääkäri. Janika (mafiaa) kiisti tämän ja väitti olevansa oikea lääkäri . Nyt Taavi (mafian jäsen) väitti olevansa poliisi ja skannanneensa Janikan mafiaksi. Otte oli täysin eri mieltä. Hän vuorostaan sanoi olevansa oikea poliisi ja skannanneensa Nikon hyvikseksi. Nikon myöntäessä olevan hullu, Joni (mafiaa hänkin) kiisti tämän väittämällä itseään hulluksi. Ilmeisesti Niko tuli siihen (täysin väärään) tulokseen, että joko kolmikko Joni, Janne ja Taavi, tai kolmikko Niko, Janika ja Otte ovat mafiaa. Otte lynkattiin ja hän paljastui poliisiksi. Mafia tappoi Nikon, hullun, ja Jannen paransi Jonin, jonka hullu aikoi tappaa. Näin mafia voitti menettämättä yhtäkään jäsentä.

Niko kommentoi: Tietenkään en uskonut itse olevani mafiaa, kuten Jonin kirjoituksesta voisi päätellä. Oletin, siis, että Joni, Janne ja Taavi olivat mafiaa. Esitin myös, että kyseessä voisi olla suurempikin vedätys, mutta koska Janne ei tuntunut ymmärtävän ideaani, luovuin ajatuksesta. Miten pelin olisi kuulunut jatkua sen jälkeen kun Otte oli lynkattu: Janne huomaa, että koska Otte oli poliisi, Niko ei ole mafiaa. Tällöin Joni on mafiaa (koska myös hän ilmoittautui hulluksi), Taavi on mafiaa (koska hän oli valepoliisi), Janika on mafiaa (koska Janne itse on lääkäri) ja Ilari on kansaa (kuten hän väittikin olevansa). Koska Janne ei voi ottaa riskiä hullun kuolemisesta, hän parantaa Nikon. Niko puolestaan tappaa Jonin. Koska mafia olisi pelatun pelin perusteella tappanut Nikon, päivään asti selviävät Ilari, Janika, Janne, Niko ja Taavi. Koska Taavi oli valepoliisi, hän kuolee kunhan Janne on ensin pyrkinyt vakuuttamaan Ilarille ja Nikolle olevansa lääkäri. Seuraavaa yötä tai peliä sen pidemmälle ei ole läpikotaisin analysoitu.

Janika kommentoi: Yllätyin täysin Taavin väittäessä minua mafiaksi. Pelin loppupuolella ja Taavin selittäessä jälkeenpäin idean mafian jakaminen kahteen leiriin oli loistava. Erityisesti jos olisimme päätyneet Nikon skenaarioon siitä, että päivällä olisi ollut jäljellä Ilari, minä, Janne, Niko ja Taavi. Vaikka Jannen perususkottavuus (?) onkin varmasti korkeammalla mm. ylläolevan pelin takia, Jannen olisi ollut hyvin vaikea saada muut vakuutetuksi siitä, että hän on oikea lääkäri, ja päätös olisi tullut olemaan vaikea. Taavi olisi lynkattu päivällä, jolloin olisin itse ollut lähes varmaa kansaa, hänen väittäessä minua mafiaksi. Jokatapauksessa yöhön olisi päätynyt Ilari, minä, Janne, ja Niko, ja pelin loppu olisi sitten ollut kiinni tämän yön tapahtumista.

Aamulla oli vielä jonkin verran opetusta. Sitten lähdettiin junalla takaisin. Matkalla pelattiin neljä vastarintapeliä. Joni oli kolmessa ensimmäisessä vakooja ja viimeisessä vastarintaa. Hän oli mukana voittamassa joka pelissä.

Katso myös

  • Sivulta Mafiosoilta löytyy joitain muita kertomuksia mafiosopeleistä