Sivujen muokkaaminen vaatii nykyään kirjautumisen. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellaiset.

Lapin leirikoulu 2010

Primayk
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Lähdimme 6.6.2010 noin kahdeksalta aamulla koululta kohti Enontekiötä. Mukana oli noin 15 opiskelijaa, joista reilu puolet ykkösiä. Opettajista mukana olivat Ville Tilvis, Liisa Mäkelä ja Jaakko Knuuttila. Koska kyseessä oli peliteorian kurssi, matka kului pitkälti pelatessa erilaisia pelejä, ainakin shakkia, gota ja blokusta. Pelaajien innokkuutta saattoi lisätä se, että jos joku olisi voittanut Tilviksen blokuksessa tai Jaakon gossa, hän olisi saanut kurssista kympin. Iltapalaa söimme Kukkolan koskella, kuten on tapana. Perille saavuimme puolenyön jälkeen. Sitten pääsi telttaan nukkumaan, kukapa haluaisi nukkua sisällä?

Peliteorian osalta tutkimme ainakin puukaavioita, pelimatriiseja, vangin dilemmaa ja evolutiivisesti stabiileja strategioita. Täytyy sanoa, että oppitunneilla oli hauskaa. Tilvis ja Jaakko osasivat demonstroida hyvin pelitilanteita (esim. kolikonpiilotuspeliä). Jotkut harjoitustehtävät tarkoittivat sitä, että pelattiin kaverin kanssa jotain peliä, ja pääteltiin voittostrategia.

Biolgian retkiä järjestettiin suolle ja läheiselle pahdalle, jossa tutkimme sammaleita. Samalla kävimme Järämän linnoituksessa. Teimme myös vesi- ja säämittauksia. Maantieteessä jouduimme kaivamaan liejuista suota ja tutkimaan näytteidemme koostumusta. Harvinaisista eläimistä näimme ainakin maakotkan.

9.-10.6. teimme retken Norjaan. Aluksi ajoimme Kiirunaan. Matkalla oli pelkästään tylsää ruotsalaista metsää, joten aika käytettiin laskemiseen. Kiirunan kaupungin vieressä oli valtava louhos, jota ihmettelimme. Kiirunasta jatkoimme Torneträskille ja Norjaan. Pysähdymme upealla valtavalla, vesiputouksella. Sieltä jatkoimme Narvikiin, jossa teimme ostoksia. Mikäli Narvikissä ei ole turistihintoja, niin Norja on uskomattoman kallis maa! Yövyimme mökkikylässä Bardussa. Täältä jatkoimme seuraavana päivänä Tromssaan, jossa kävimme Polariassa ja kiertelimme kaupungilla. Trommsasta jatkoimme Skibottnin vuonolle, jossa laskuvesi oli vetänyt merta varmaan 100 metriä takaisinpäin. 10.6 ja 11.6. välisenä yönä saavuimme takaisin leiriin. 14.6. lähdimme takaisin koulua kohti. Pysähdyimme Arktikumissa ja yövyimme Puolangalla. Täällä pidettiin peliteorian koe. 15.6. kävimme Hepokönkään vesiputouksella ja palasimme Itä-Suomen kautta takaisin.

Jos joku muistaa paremmin, voi parannella. Kuvatkaan eivät olisi pahitteksi -Mathfreak