Sivujen muokkaaminen vaatii nykyään kirjautumisen. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellaiset.

Lapin leirikoulu 2011

Primayk
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Klassista geometriaa. Kortinpeluuta. Bussissa istumista. Biologian töiden välttelyä. Hyvää ruokaa.

= hieno leirikoulu.

Retket suuntautuivat Norjaan, Saanalle ja Sotkajärvelle. Saanalle noustessa lämpö huiteli hellerajoissa, Anni teki pienen lumiukon rinteelle. Biologiapysähdysten tarkoitus ja mahdollisesti niihin sisältyvä elämyksellisyys ei auennut allekirjoittaneelle, paitsi että turvetta oli kiva kaivella. Vain yksi oppilas meni suohon. Pia pääsi itse myös ylös.

Geometrian kurssia vetivät Aleksis Koski ja Topi Talvitie, Olli Hirviniemi avusti, Sampsa ja (Puukko-)Jaakko opettivat kertaajia. Molemmissa mökeissä pidettiin hauskaa, myös matikantunneilla. Iltaisin saunottiin, syötiin lettuja ja meluttiin liian pitkään. Mafiosoa pelattiin bussissa, paikan päällä kai kerran. Gota samoin yksi peli, shakkia ehkä nolla. Nunaksen yläparvella pelattiin korttipelejä aika moneen kertaan.

Säät suosivat, lähinnä bussimatkoilla satoi. Aurinko ei laskenut kuin kerran ja silloinkin vain viimeisessä yöpaikassa Ristijärven leirintäalueella.

(saa kirjoittaa jotain fiksumpaa, t. Aino)

______________

Leirikoulu alkoi perinteisesti kokoontumalla koulun pihalle kesäloman alkupuolella. Pitkän pakkaamisprosessin ja logistiikan harjoittamisen jälkeen urheat matikistit olivat valmiita lähtöön. Päivän pituinen matka kului nopeasti bussissa ja perille saapuessa joukkiomme olikin jo levon tarpeessa.

Lapissa järjestettiin geometria- ja kertauskurssi. Geometriakurssilla käytiin klassisen geometrian alkeet, jotka valtakunnalliset kurssit ovat häpeällisesti laiminlyöneet. Vähemmän suosittu kertauskurssikaan ei ilmeisesti ollut huono valinta, sillä osaanottajien arvosanat parantuivat huimasti. Kokeet suoritettiin paluumatkalla yömyöhään paikallisessa pubissa. Baarireissu, josta riittää kerrottavaa.

Lapin sääolosuhteet tulivat varmasti monelle yllätyksenä ja selvästikin tänä vuonna kehoitukset pakata mukaan talvivarustus olivat liioittelua. Eräänä päivänä Nunaksen etupuolelta oli jopa mitattu päivän maksimilämpötilaksi kyseenalaisesti >40C. Vapaa-aikamme kului pääasiassa biologian retkeilykurssin ja matematiikan parissa, mutta toki myös (oikeaa) vapaa-aikaa löytyi. Leirikoulun aikana kävimme mm. Tromssassa, Fazerin tehdasmyymälässä ja muutamassa museossa.

Yhteenvetona Lappi oli hieno kokemus. Kannattaa käydä!