Sivujen muokkaaminen vaatii nykyään kirjautumisen. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellaiset.

Lapin leirikoulu 2012

Primayk
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Lappi 2012.jpg
Ilja ja Lassi jatkavat suohonhyppäämisperinnettä, joka unohtui viime vuonna.

Lapin kesäkoulu 2012. Laittakaa kukin oma versionne omaan osioon. :'3

Iljan versio

Ilja tässä hei! Helsingin matematiikan lukion Lapin leirikouluun osallistujat kerääntyivät koulumme takapihalla valmiina lähtöön! Mukana oli saksalainen vierailija Hanna, hänen hosti Tiina Saari peruskoulun matikkapuolelta ja Meri Tukonen samasta paikasta. Pitkä matka meni ei vain kommarilauluja lauleskellen, vaan laulettiin muutakin ja saimme kuulla Heidin ja Olgan lauleskelevan kauniisti riparilauluja Jaakon soittaessa kitaraa.

Perillä kaikki väsyneenä jakaannuimme majapaikkoihin ja menimme nukkumaan. En hirveästi selittele kaikkea mitä teimme, mutta harrastimme kaikkea jännää ja pidimme hauskaa ilman tandemiakin! Tandemin puute ei vaikuttanut kun ehkä vain Yuriin. Norjassa käynti sujui mukavaan tapaan.

Bussimatkat menivät kivasti vaikka jonku juustonaksut meinas tukehduttaa joitaki :)

Matikka meni mahtavaan malliin, sitä oli juuri tarpeeksi. Lähtö oli lähellä ja kyllä tuntui ihanalta palata kaupunkiin jillaamaan! Oma kokemukseni ei tällä kertaa ollu mikään mahtavin...hyttyset :(

Loppujen lopuksi matka oli kiva, mikäli oman mielen melankolia olisi jäänyt kotiin. Varmasti menen seuraavan vuonna ja olen ylpeä siitä että olin siellä! Kiitos kaikille etenkin ihmisille keillä oli auktoriteettiä! (Tilvis, Knuuttila, Mäkelä) Erityiskiitokset kuskille!!!

Yurzin versio

Matikistit kerääntyivät 3.6 aamulla koulun pihalle, josta he lähtivät bussilla kohti pohjoista. Lähes 15-tuntinen matka kului pelaten korttia ja laulaen kommarilauluja. Perille saavuttua huomasimme, kuinka kauhea mesta Lappi sitten olikaan. Kasvillisuutta ei juurikan ollut, eikä edes lehtiä puissa. Matikistien harmiksi Tilvis oli kieltänyt tandemin pelaamisen, mikä laski kesäkoulun tasoa. Taloissa ei myöskään ollut sähköja, mikä sai monet matikistit kärsimään.

Kesäkoulun aikana opiskeltiin matikkaa, käytiin kallioilla ja suolla ja tehtiin retki Norjaan, missä matikistit saivat kaksi tuntia datausaikaa. Ainakin he, jotka löysivät Tromsøn kirjaston. Kesäkoulun huonoimpiin puoliin kuului myös se, että jouduimme tekemään sää- ja vesimittauksia.

11.6 lähdettiin alkeellisesta Lapista kohti Helsinkiä. Kilpamatikistit jäivät pois jo Rovaniemen kohdalla ja jatkoivat junalla. Näin he ehtivät Helsingin valmennukseen ajoissa. Muut pysähtyivät Puolangalle, missä he tekivät peliteorian kokeen ja pääsivät näin ollen kotiin vasta 12.6 illalla.

- Yurz

Valtterin versio

Kello soi klo 5:30 sunnuntaiaamuna 3.6. ja lähdin suuntamaan Länsi-Pakilasta naapurikaupunginosaan Maunulaan ja olin siellä melkoisessa etuajassa, mutta ruokatavaroiden pakkaamista riitti bussiin, olihan matkaan lähdössä yli 30 ihmistä. Itse lähdin Lapin reissulle ensimmäistä kertaa. Matkaan lähdettiin n. klo 8:00 ja tunnelma oli bussissa hilpeä, vaikka niin aikaisin lähdettiin. Bussin ikkunasta huomasi, kuinka luonto muuttui Keski-Suomeen ja edelleen Pohjanmaalle tultaessa. Omakustanteinen ateria Hirvaskankaalla oli niin tukeva, että jaksoi matkustaa yli 400 km pohjoiseen, kunnes oli seuraava ruokailu Torniossa. Lappiin tultaessa tuli ehkä hieman taianomainen olo, kun luonto oli niin ihmeellistä. Saavuimme Nunaksen pihaan klo 0:00, itse majoituin Nunakseen.

Seuraavana päivänä alkoi opiskelu. Itse kertasin Pitkän matematiikan kursseja Maa11 (Lukuteoria ja logiikka) sekä Maa5 (Vektorit) ja Lapin luonnossa erityisesti Maa11:n kurssiarvosana parantui huimasti. Itse pidin erityisesti bussimatkoista mukavan matkatunnelman ja kitaramusiikin ansiosta. Norjan matka oli mielestäni hienoin matka. Itse olin ensimmäistä kertaa Norjassa ja maisemat olivat tosi mahtavia ja kuviakin tuli räpsittyä. Väririkas Kyhmyhaahka uiskenteli Tromssassa, ornitologiasta kiinnostuneena sen havaitseminen oli mahtavaa. Muita mahtavia hetkiä olivat Saanalle kiipeäminen ja suolla käveleminen.

Maanantaina 11.6. lähdimme Rovaniemen ja Ranuan eläinpuiston kautta Kainuun Puolangalle. Ranuan eläinpuisto on mielestäni Korkeasaartakin hienompi. Itse kiersin eläinpuiston perusteellisesti ja erityisesti pöllöistä tuli räpsittyä kuvia. Saavuimme illalla Puolangalle, jossa aloitin Maa5-kokeen tekemisen. Aamulla 12.6. lähdimme Savon kautta Helsinkiin.

Haluan kiittää Mäkelää ja Koveroa hyvästä biologian- ja maantiedon opetuksesta, Tilvistä hyvästä kertausopetuksesta sekä bussinkuljettajaa ammattitaitoisesta kyyditsemisestä. Mäkelälle ja bussinkuljettajalle myös kiitokset erittäin hyvän ruoan valmistamisesta. Paljon kiitoksia myös Nunaslaisille hilpeästä tunnelmasta, jota siellä oli joka ilta.

Ainon versio

Elämän pieniä hienoja hetkiä on käydä saunassa matikan kokeen aikana.

On myös eeppistä kiivetä tunturia räntäsateessa, kesäkuussa. Ja palata lopulta Etelä-Suomeen, jossa pihlajat kukkivat ja järvessä tarkenee uida.

Sitaatteja viikon varrelta erinäisiltä henkilöiltä:

"miten nää [tonnikalasäilykkeet] säilyy, kun meillä ei ole jääkaappia?"

"älyvapaustaistelu"

"verokarhuntalja"

"Operazion Mädchenschule!"

"Ovi kiinni!" [yleisin lauseeni]

"Can I heittää löylyä?"

"I'll miss brushing my teeth in the river" [leirikoulu yhtenä lauseena]

[n. 12-vee sanoi Jaakolle] "miten sun naamassa voi kasvaa karvaa!!"

"Tässä näette, miten hitaasti tunturiluonto uusiutuu. Suohon tehdyt jalanjäljet näkyvät vielä vuosien päästä. Kuka haluaa hypätä tuohon viereen ja jättää omat jalanjäljet tänne??" [ympäristökasvatusta Tilviksen tapaan]

En siteeraa saunan päällä gota pelanneita miehiä, se lienee kaikille parasta.