Sivujen muokkaaminen vaatii nykyään kirjautumisen. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellaiset.

Matematiikkamaanantai

Primayk
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Perusinfo

Koska matematiikan opiskelu ei saa liikaa estää muihin aineisiin paneutumista, osa matematiikkalukion erikoiskursseista opetetaan virka-ajan ulkopuolella maanantai-iltaisin. Opetus alkaa neljän jälkeen, kunhan välipala on syöty. (Matematiikka vaatii energiaa.) Matematiikkamaanantait päättyvät kuuden jälkeen. Myös matematiikasta innostuneilla peruskoululaiset ja muiden lukioiden opiskelijat ovat tervetulleita.

Ensimmäinen vuosikurssi

Tunnit ovat useimmiten luokassa 23.

Ensimmäisen vuoden ohjelmaan kuuluvat lukuvuonna 2013–2014 kurssit:

  • Matematiikan harrastustoiminta MAA16–17 (suoritus läsnäolon perusteella) Laajuus 1–2 kurssia.
  • Matriisilaskenta MAA18 (arvostelu kurssikokeella)

Harrastustoimintakurssin kohdalta homma toimii saapumalla paikalle. Kursseja jaetaan riittävän läsnäolon perusteella, matematiikan yöt lasketaan hyväksi. Jos on noin aina paikalla, saa kaksi kurssia; mikäli on paikalla noin puolilla kerroista, saa yhden. Tunneilla käsitellään yksittäisiä aiheita, jotka kaikkien pienten matikistien tulisi tietää. Luvassa on kaikenlaista kukkammallista ja kutkuttavaa, fokus ajattelussa ja ymmärtämisessä.

Matriisilaskenta on luonteeltaan tavanomaisempi kurssi (kotitehtävät & kurssikoe). Se alkaa toisen jakson alusta. (tai miten sopivalta näyttääkin)

Toinen vuosikurssi

Replacement filing cabinet.svg Tämä sivu sisältää vanhentunutta tietoa.
Tämän sivun tai sen osan sisältö on vanhentunutta tai ei enää ajankohtaista, mutta se on jätetty paikalleen historiallisista syistä.

Lisätietoja: Voi olla samakin (ja varmaan onkin), mutta korjataan nyt edes vuosiluvut. En nyt tee sitä itse siltä varalta että ohjelma onkin eri.

Tunnit ovat useimmiten luokassa 14, alkemian luokassa, tai sitten ATK-luokassa.

Lukuvuoden 2011–2012 opetusohjelma oli seuraava:

Abit

Abeilla on mahdollisuus osallistua haluamaansa ohjelmaan. Tarjolla on useimpina vuosina uuttakin, koska ohjelma elää vuodesta toiseen.