Sivujen muokkaaminen vaatii nykyään kirjautumisen. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellaiset.

Ohje:Kuolleet linkit

Primayk
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kuolleet linkit ovat ulkoisia linkkejä, jotka eivät toimi. Voit kokeilla sellaista klikkaamalla tästä: kuollut linkki

Kuolleet linkit ovat erittäin ärsyttäviä, kun iloinen Primaykin käyttäjä klikkaa linkkiä vaikkapa hyvän matemaattisen huumorin toivossa ja päätyykin 404 File Not Found -sivulle.

Tämän sivun luettuasi tiedät, mitä tehdä niille.

Kuolleiden linkkien merkintä

Jos huomaat kuolleen linkin, kokeile ensin korjata se.

Jos tämä ei onnistu, avaa muokkaussivu (nappi "Muokkaa" sivun yläreunassa). Etsi linkki, ja lisää sen perään seuraava koodi:

{{kuollut linkki}}

Tämän jälkeen tallenna sivu.

Kuolleiden linkkien korjaaminen

Jos huomaat kuolleen linkin, merkityn tai ei, voit yrittää korjata sen. Kokeile ensin hakea linkin tekstiä ja/tai vanhaa osoitetta Googlesta. Kokeile myös ottaa linkistä koko polku pois, esim. tee linkistä

http://esimerkki.com/matematiikka/index.html

tällainen:

http://esimerkki.com/

Näin pääset sivuston pääsivulle, ja voit yrittää etsiä tiedot. Voit myös yrittää hakkeroitua sivun hallintaan ja yrittää etsiä haluamasi (ei suositeltavaa).

Jos et löydä oikeaa sisältöä tällä tavalla, kannattaa kokeilla kirjoittaa osoite Wayback Machineen. Valitse sieltä uusin mahdollinen versio. Jos versio on tallennettu mielellään linkin lisäämisen artikkeliin jälkeen (katso artikkelin historiaa) tai muuten näyttää validilta voit käyttää sitä.

Jos löydät linkin kohteen, voit mennä takaisin Primayk-sivulle. Avaa muokkaussivu (nappi "Muokkaa" sivun yläreunassa). Etsi linkki, ja korjaa sen osoite oikeaksi. Tämän jälkeen tallenna sivu.

Katso myös