Sivujen muokkaaminen vaatii nykyään kirjautumisen. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellaiset.

Primayk

Primayk
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Primayk iso.png

Sisällöstä

Primayk on pääasiassa Helsingin matematiikkalukion opiskelijoiden voimin ylläpidetty Helsingin matematiikkalukiota käsittelevä tietokanta. Myös opettajilla on oikeus editoida ja käyttää sivustoa, ja se olisikin erityisen suotavaa niin lämminhenkisen vuorovaikutussuhteen ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi, kuin myös informaation tehokkaan kulun varmistamiseksi. Olisi myös suotavaa, että niin opettajat kuin opiskelijatkin kertoisivat Primaykin olemassaolosta toisilleen.

On kuitenkin pidettävä mielessä, että sivusto ei ole Helsingin matematiikkalukion, ja monet asiat voivat joko olla tulkinnanvaraisia tai käyttäjien omia mielipiteitä. Kun savolainen puhuu, vastuu siirtyy kuulijalle. Niin myös nyt.

-- Make


Liikkuminen

Pääsivulle pääsee helpoiten klikkaamalla vasemmalla olevasta navigaatiopalkista "Main Page" tai klikkaamalla vasemmassa yläkulmassa sijaitsevaa punaista piin kuvaa.


Editoiminen (hiekkalaatikko)

Editoi sivuja vapaasti mutta asiallisesti painamalla sivun ylälaidasta edit-nappia. Tosin ensin ehkä kannattaa klikata tästä: hiekkalaatikko ja kokeilla kuinka editointi toimii. :)


  • Matemaattisten lausekkeiden lisääminen onnistuu math-tageilla. Koodeja löytyy täältä.
  • Taulukoiden lisäämisessä on apuna tämä sivu.


Sivuston eläessä alkuvaiheitaan kaikki saattaa vaikuttaa vähän kaoottiselta. Jotta useampien samaa aihetta käsittelevien sivujen synnyltä vältyttäisiin, suosittelen ennen uuden sivun lisäämistä selailemaan viimeisimpiä muutoksia (recent changes), jossa on lista sivuista, jotka on luotu tai joita on muokattu. Linkki ks. sivulle löytyy navigaatiopalkista. Seuraamisen helpottamiseksi tehdyistä muutoksista on hyvä kirjoittaa editointitilan summary-kohtaan kommentti, joka tulee näkyviin recent changes -sivulle.


Suuremmille sivukokonaisuuksille kannattaa luoda yläsivu ja linkittää se pääsivulle.


Käyttötarkoituksesta

Primaykin tarkoituksena ei ole korvata perinteisiä tiedotuskanavia, vaan toimia vahvikkeena niiden lisänä, ikään kuin interaktiivisena ilmoitustauluna. Et voi luottaa, että kaikki löytäisivät artikkelin jonka lisäät Primaykiin, mutta voihan joku joskus löytääkin. Suosittelisinkin, että hoitaisit tiedottamisen kuten ennenkin, mutta lisäksi lisäisit Primaykiin pienen artikkelin aiheesta, ja linkin pääsivulle. Näin varmistat, että niilläkin, jotka eivät olleet paikalla tai ehkä ovat unohtaneet, on mahdollisuus päästä osalliseksi informaatiosta. -- Make