Sivujen muokkaaminen vaatii nykyään kirjautumisen. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellaiset.

Tournament of Towns

Primayk
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tournament of Towns on enemmän tai vähemmän matematiikkakilpailu, joka on kovin kaupunkikohtainen, ja jolla on kunnioitettava historia. Helsingissä se järjestettiin ensimmäisen kerran syksyllä 2005. Kilpailu käsittää kaksi koetta lukuvuoden aikana. Toisen syksyllä, toisen keväällä.

Kokeen formaatti on seuraavanlainen: viisi tuntia aikaa, tehtävistä (joita noin 5 kpl) kolme parhaiten mennyttä lasketaan mukaan kilpailijan kokonaispistemäärään. Tehtäviä on eritasoisia, ja eri tehtävillä on eri maksimipistemääriä (esim. keväällä 2006 3-6p/tehtävä ja syksyllä 2006 4-5p/tehtävä).

Kilpailussa ovat lukio- ja peruskoulusarjat erikseen.

Pitkän kilpailuajan vuoksi koetilaisuus on paljon rennonpi kuin esim. MAOL:in alkukilpailut.

Mainittakoon vielä, että keväällä 2006 kilpailuun osallistui kolme lukiolaista ja syksyllä 2006 vain yksi...

Vielä voisi mainita, että ainakin erään osallistujan mielestä Tournament of Towns :in kokeet käyvät ihan hyvin eräänlaisena kilpailuvalmennuksena niille jotka sellaiseen osoittavat kiinnostusta.

Ohessa tämän kevään kilpailukutsu:


KILPAILUKUTSU

Helsinki osallistuu tänä keväänä kansainväliseen kaupunkien väliseen matematiikkakilpailuun Kaupunkien turnaus (Tournament of Towns). Kilpailu on tarkoitettu helsinkiläisille lukion ja yläasteen oppilaille; molemmille on oma sarjansa. Helsingin sijoitus ratkaistaan viiden parhaimman oppilaan mukaan.

  • Kilpailu: Kaupunkien turnaus (Tournament of Towns)
  • Aika: sunnuntai 15.4. klo 13-18; kokoontuminen rakennuksen edessä 12.45-12.55
  • Paikka: Helsingin yliopiston matematiikan ja tilastotieteen laitos, Exactum, Kumpula, 3. kerros
  • Järjestäjä: Suomen matemaattisen yhdistyksen valmennusjaos

Kukin oppilaista saa ratkaistavakseen useita tehtäviä, joista kolme parasta (maksimipistemäärät vaihtelevat tehtävän vaikeuden mukaan) määräävät oppilaan kilpailutuloksen. Kaupungin tulos on viiden parhaan suorituksen keskiarvo. Tehtävät ovat tyypillisiä matematiikkakilpailutehtäviä, mutta esimerkiksi matematiikkaolympiaisten tehtäviä selvästi helpompia. (Katso matematiikkavalmennuksesta sivulta http://mathstat.helsinki.fi/~smy/olympia/).

Oppilaiden toivotaan ilmoittautuvan etukäteen sähköpostitse, jotta järjestäjät saisivat käsityksen osallistujien lukumäärästä ja kilpailijoille voitaisiin lähettää tarkempia ohjeita. Kilpailupaikan sijainnista ja liikenneyhteyksistä on verkkosivulla http://www.helsinki.fi/kumpula/sijainti/.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset sähköpostitse Kerkko.Luosto@Helsinki.FI, mieluiten to 12.4. mennessä.


Kerkko Luosto

Helsingin yliopisto

Matematiikan dosentti