Sivujen muokkaaminen vaatii nykyään kirjautumisen. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellaiset.

World of Warcraft

Primayk
Loikkaa: valikkoon, hakuun

World of Warcraft, tuttavallisemmin wowi, on maailman suosituin mörppi. Tällä hetkellä siihen tuhlaa aikaansa noin 7,4 miljoonaa ihmistä eri puolilla maapalloa. Vaikka WoW on tunnetusti kaiken pahan alku ja juuri, muutama maunuliinikin joutuu myöntämään kuuluvansa joukkoon.

Wowittajat pyörivät ympäri Azerothin fantasiamaailmaa ja sen liitännäisiä vihreinä örkkeinä, oluelle persoina kääpiöinä, hemaisevina haltijaneitoina tms. Syystä tai toisesta pelaajien ja pelattujen hahmojen sukupuolijakaumat ovat varsin erilaiset.

Roolipeli WoW on vain nimellisesti. Valtaosa pelaajista kuluttaa aikansa lohikäärmeiden, murlocien (räyhäävien sammakko-otusten) tai toistensa lahtaamiseen vailla sen kummempaa esittämistä. Vähemmän suosittua ajanvietettä on tämän lahtaamisen edellyttämä kokemuksen, rahan sekä taikajuomien ym. apuvälineiden hankkiminen. Kompletionistit on koukutettu saavutusjärjestelmällä (achievements): pisteitä saa melkein mistä vain, mutta pelissä etenemisen kannalta ne ovat merkityksettömiä. Osa pelaajista tyytyy käyttämään kuukausimaksunsa vain kavereidensa kanssa juttelemiseen tai muiden trollaamiseen.

Peli tunnetaan myös pop-kulttuuriviittaustensa suuresta määrästä.