Sivujen muokkaaminen vaatii nykyään kirjautumisen. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellaiset.

YliOpiskelu

Primayk
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Yliopistokurssien suorittamisesta lukioaikana.

Tietojenkäsittelytieteen opiskelu

Helsingin yliopistossa voi opiskella lukioaikana tietojenkäsittelytiedettä hankkimalla Tietojenkäsittelytieteen laitoksen lukioyhteistyöprojektin kautta opinto-oikeuden yliopistolle. Tiettävästi tämä opinto-oikeus koskee kuitenkin vain tietojenkäsittelytieteen laitoksen kursseja. Opinto-oikeutta haetaan keväisin. Lisätietoja saa Villeltä.

Tuorein tieto löytyy Lukioyhteistyöprojektin omalta sivulta. Klikkaa linkkiä "Käytännön ohjeet."

MOOC eli Massively Open Online Course

Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitos tarjoaa myös ohjelmointikurssien opiskelua kokonaan nettikurssina. Tämä on lukiolaisille erityisen kätevä vaihtoehto. Lisää: MOOC

Matematiikan ja tilastotieteen opiskelu

  • Etsi kiinnostava kurssi Primaykin sopivien kurssien listasta.
  • Surffaa matematiikan ja tilastotieteen laitoksen kurssilistasivulle, valitse oikea lukukausi, mieleisesi kurssi ja tutki kurssin tarkemmat tiedot. Useimmat kurssit voi suorittaa kahdella tavalla, joko luentokurssina luentoineen, laskuharjoituksineen ja väli- eli kurssikokeineen, tai yleistentissä.
  • Tiedustele mahdollisuutta osallistua luentokurssille tai yleistenttiin matematiikan ja tilastotieteen laitoksen amanuenssilta sähköpostitse tai käymällä Exactumissa (huone C326b).
  • Käy luennoilla ja laskuharjoituksissa Helsingin yliopistossa Kumpulan kampuksella. Luennot ja laskuharjoitukset eivät ole pakollisia, mutta jälkimmäisistä saa lisäpisteitä koepisteiden päälle. Luentokursseilla on yksi tai kaksi välikoetta. Kursseja voi suorittaa myös yleistenteissä, mutta laskuharjoituspisteitä ei tällöin yleensä oteta huomioon.
  • Käy tentissä (joko luentokurssin välikokeissa tai yleistentissä).
  • Hyväksytyt suoritukset kirjautuvat Helsingin yliopiston opintorekisteriin. Opintorekisteriote tai tunnukset WebOodiin (opintorekisterin opiskelijakäyttöliittymä) on ehkä mahdollista saada.

Lisää voi (ja kannattaa) kysyä lipastolla käyviltä maunuliineilta, esim. Jonilta.

Fysikaalisten tieteiden opiskelu

Fysikaalisten tieteiden opiskeluoikeutta haetaan keväisin (ainakin vuonna 2011). Lisätietoja saa varmaan ainakin laitokselta esim. sähköpostitse. Vuonna 2011 Hannu Maijola oli saanut sähköpostia aiheeseen liittyen ja kertoi asiasta. Tulevien vuosien käytännöistä on tässä vaiheessa paha sanoa vielä mitään. Opinto-oikeuden saavat voivat suorittaa fysiikan perusopinnot, Matemaattiset apuneuvot I-II ja Fysikaalisten tieteiden esittelyn, sekä sopimuksesta muitakin kursseja.

Kemian opiskelu

Tietävät voisivat lisätä.