Sivujen muokkaaminen vaatii nykyään kirjautumisen. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellaiset.

Matematiikan yö (syksy 2007)

Primayk
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Syksyn 2007 Matematiikan yö alkoi noin klo 16.30, jolloin siirryimme luokkiin opettajien johdolla. Ykkösiä opetti Ville Tilvis. Matikkaa opiskeltiin klo 19 asti, jonka jälkeen oli sitten n. tunnin tauko, jonka aikana porukka kävi kaupassa, pelaili GO:ta, Shakkia yms. Klo 20.00 jatkui siis taas matikan opetus, jota kesti klo 24 asti. Tosin tähän neljään tuntiin mahtui pari kilpailua mukaan, joista toinen siis se kuuluisa pizzakisa. Illalla ykkösille opetettiin mm. 1-3. asteen yhtälöitä/epäyhtälöitä ja muistikaavojen käyttöä.

Klo 24-09 oli 'vapaa-aikaa' jolloin ykkösille opetettiin mafioosoa ja pelattiin myös GO:ta ja shakkia ja tutustuttiin uusiin ihmisiin. Taisi jotkut jopa nukkuakkin.

Klo 09 jatkui sitten matikan opiskelu ja käsiteltiin äärettömyyttä, mm. Cantorin diagonaaliargumentti ja Hilbertin hotelli ("busseja tulee hotellin parkkipaikalle ääretön määrä ja jokaisessa bussissa on ääretön määrä ihmisiä; miten saamme heidät mahtumaan hotelliin?"). "Innokasta" opiskelua jatkui n. klo 11 asti, jonka jälkeen porukka alkoi pikku hiljaa valua ulos koulusta.
Joku kakkonen voisi lisäillä näkemyksiä omalta kannaltaan, koska tämä artikkeli käsittää nyt vain ykkösten näkökulmia asiasta. ^^ Kakkosten näkemyksiä alá Robo:

Ilta alkoi tutkivin merkein, kun ryhmä nuorempia hengenheimolaisia oli liittynyt jokavuotiseen rituaaliimme. Illan jatkuessa saimme kuulla että oli kaksi mahdollista tietä, jota voisimme seurata: Lapin kertaus taikka Kilpailumatikkaa Pakarisen seurassa. Kilpamatikan kiinnostavuus oli varmasti ylättävän suuri meidän "semi-vanhojen" möyrijöiden keskuudessa, sillä vain kaksi yksinäistä hörhöä uskalsivat lähteä pimeitä portaita pitkin alas bunkkeriin kuuntelemaan Lapin kertausta... Kilpailumatikka sujui ilman kuolemanturmia, mutta monia vakavia aivovaurioita/traumoja on varmasti tullut, mutta silti uskon kaikkien olleen tyytyväisiä saamaamme annokseen matikasta.

Matikan tauottua alkoi näiden pienten koulutus orjiksemme...MAFIOOSOON. Eräät olivat joskus kuulleet tästä raa'asta lajista, ja useat olivat innokkaita oppimaan. Pienen alkukoleuden ja kahteen ryhmään jakautumisen jälkeen saimme käyntiin pelin, joka oli suhteellisen hieno, vaikkakin saimme kuulla joitain... sanoisinko... pitkähköjä puolustuspuheenvuoroja...

Kuitenkin pian oli ilmeistä että porukkaa katoili... Minä hoipertelin ympäri käytäviä etsien ystäviäni, kunnes eräs paikallinen kertoi, että osa oli siirtynyt yläkertaan "Pro"-mafiosoa pelaamaan jossa kaikki vanhat konkarit saivat pistää kynnet vastakkain ja raadella toisensa yöllä kuoliaaksi perheen hyväksi... Ainakin kuvainnollisesti. Tämän kiinnostavan paikan tutkittuani päätin möngertää ympäri käytäviä, kunnes löysin toisen kiinnostavan tapauksen.

Iso kasa ykkösiä oli kerääntynyt erään pöydän ympärille kaappien katveeseen. Päätin tutorina, että se on minun työni selvittää mitä tapahtuu, joten lähestyn. Lopulta pääsin niin lähelle, että ymmärsin mitä oli kyseessä... Annika istui siellä hullunkiilto silmissää selittämässä Go:n saloja näille viattomille ykkösille. Hän onnistui koukuttamaan lähes kaikki. Rauha heidä sieluilleen. Muita merkittäviä tapahtumia oli, että Tatu täytti 13-vuotta. (vai oliko se 14 korjatkaa jos tiedätte). Kaiken kaikkiaan voinen puhua kaikkien puolesta, kun sanon että jälleen kerran onnistunut matikan yö, eli kaikki on sairaan väsyneitä mutta matikassa viisaampia.

Kiitän ja kuittaan. Robo


(Korjatkaa kirjoitus virheitä sillä niitä on =D. D is for Lysdexia)