Sivujen muokkaaminen vaatii nykyään kirjautumisen. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, luo sellaiset.

Lapin leirikoulu 2006

Primayk
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Lapin kesäkoulu, kesä 2006

Perinteinen Helsingin matematiikkalukion Lapin leirikoulu pidettiin tänäkin vuonna käsivarressa Suomen ja Ruotsin rajajoen, Könkämäenon, rannassa kahdessa askeettisessa mökissä, Nunaksessa ja Könkämässä, joissa sähköä oli ainoastaan valaistukseen ja matkapuhelimen lataukseen autolaturilla. Juoksevan veden nopeus oli useimmiten noin 4-7 km/h, ja se oli kvantittunut ämpäreihin.

Matkaan lähdettiin sunnuntaiaamuna karvan verran ennen kahdeksaa bussilla koulun pihasta. Matkalla tavattiin lintuja: kolme pingviiniä ja jääkarhu. Muita havaittuja ilmiöitä olivat tänäkin vuonna porojen lokaalin populaation (bussin suhteen) voimakas kasvu, sekä lehtien koon pieneneminen pohjoista kohti mennessä. Bussimatka pelattiin pääasiassa mafiosoa.

Ulkomaalaisvahvistuksia oli mukana kolme italialaista (jotka saivat osansa Italian mafiasta mafiosoa pelatessa) ja yksi Jojosan patonkien valtakunnasta. Ranskalaisvahvistuksen innoittamana matkalla laulettiin paljon mm. Badger badger badgeria ja sen seuraksi I'm gonna flip out like a ninjaa.

Kun perille päästiin vihdoin myöhään sunnuntaina, kuskattiin ruoat ja muu tarvittava mökkeihin ja mentiin nukkumaan. Maanantaina aloitettiin eläimellinen laskeminen runsaalla teorialla ja tehtävillä, eikä päivään paljon muuta ruokien lisäksi mahtunutkaan. Tiistaiaamuna käytiin teoriaa, jonka jälkeen tehtiin kuuden tunnin reissu Hetan luontokeskukseen. Ilta käytettiin jälleen pääasiassa tehtävien tekemiseen.

Keskiviikkona laskettiin jälleen. Teoriaa ja tehtäviä tehtiin vatsan täydeltä, joten nälkäkään ei päässyt yllättämään. Torstaina tehtiin koko päivän reissu Norjaan muun muassa paikalliseen vesipuistoon (jossa joku ranskalainen joskus kävi uimassakin - ja jäi sille tielleen). Ja kävipähän joku meistäkin uimassa Jäämeressä. Olisi kyllä saanut jäädä sille tielleen. (Se en sitten ollut minä, joka tuon sanoi, tai ainakaan tosissani.)

Perjantaina laskettiin jälleen eläimellisesti, pakattiin kamat haikein mielin, nukuttiin yön yli ja hypättiin aikaisin aamulla kalliolta bussiin kohti auringonlaskua. Välillä pysähdyimme Rovaniemellä, kävelimme napapiirin yli, tervehdimme joulupukkia (joka oli muuten varsin ahne - 19 euroa yhdestä ainoasta valokuvasta!) ja huristelimme kotiin. Make ja Jojosan jätettiin Rovaniemen rautatieasemalle. Saivat raukat kävellä. Junaan.

Mutta ei siinä vielä kaikki, sillä valtaosa väestöstä yöpyi ja teki kokeen Puolangalla, josta matka jatkui kohti kotia. Tuoreet toisen vuosikurssin opiskelijat suorittivat numeeristen menetelmien kurssin, kun taas uudet abit suorittivat funktioteorian (kompleksiluvut) kurssin. Tulokset olivat hyviä ja opiskelijat innoissaan leirikoulun menestyksestä. Ensi vuonna uudelleen!


-- Make

Numeeristen menetelmien uusintakoe pidetään syksyllä matematiikan yön yhteydessä. Perjantaina kerrataan, lauantaina koe. Numeeristen menetelmien sivulla on pikakertaus keskeisestä teoriasta, niin muistaa mitä on unohtanut.

--Ville


Olisi hyvä, jos ihmiset voisivat laittaa kuvansa Lapin leirikoulusta (keväältä 2006) nettiin ja laittaa linkin tähän, tai vielä mieluummiin Primayk-galleriaan.

Primayk-galleriasta löytyy kohtuullisesti valokuvia Lapin leirikoulusta.